• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Džek Danijels pobedio na sudu: Igračka za pse previše podseća na poznati viski

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Igračka ima isti oblik kao poznati viski, istu crnu etiketu i sličan font

  • 0
Džek Denijels, Jack Daniel's Foto: Jessica Gresko, AP Photo

Vrhovni sud je u četvrtak stao na stranu Jack Daniel's-a u sporu oko igračke za pse koja parodira njenu kultnu flašu pića, presudivši da je niži sud pogrešio kada je rekao da je igračka obuhvaćena zaštitom slobode govora Prvog amandmana.

Jednoglasno mišljenje koje je napisala sudija Elena Kagan omogućava proizvođaču pića da ponovo pokrene svoju tužbu za ugrožavanje intelektuane svojine . U međuvremenu, igračka "Bad Spaniels Silli Skueaker" ostaje na tržištu.

U središtu spora je igračka koju je kreirala kompanija VIP Products koja je upadljivo sličnaPa Jack Daniels-ovim flašama. Ona ima isti oblik kao poznati viski, istu crnu etiketu i sličan font. Destiler je tužio kompaniju zbog igračke tvrdeći da je prekršila savezni zakon o žigovima, koji se obično usredsređuje na to koliko je verovatno da će potrošač pomešati taj proizvod sa nečim što je proizveo pravi vlasnik žiga.

Iako je odluka suda pobeda za Jack Daniel's, sudije su odbile da udovolje zahtevu destilatora da potpuno izbaci proizvod sa tržišta.

Odluka od četvrtka bila je druga po redu koju je sud izrekao u sporu oko intelektualne svojine. U maju su sudije presudile protiv pokojnog Endija Vorhola, rekavši da je umetnik prekršio autorska prava fotografa kada je napravio seriju svilenih ekrana na osnovu fotografije pokojnog pevača Princa.

- Zadovoljni smo jednoglasnom odlukom Vrhovnog suda kojom se priznaju prava vlasnika brendova - rekao je Svend Jansen, portparol Jack Daniel's-a.

Pravni stručnjaci su rekli da uprkos ovoj presudi, niži sudovi mogu ponovo da daju drugačiji sud.

- VIP će i dalje imati priliku da tvrdi na nižem sudu da njegova upotreba koker španijela verovatno neće izazvati zabunu na tržištu - kaže J. Michael Keies, advokat specijalizovan za pravo intelektualne svojine.


(Telegraf Biznis)

Video: Gumene dečije igračke pune buđi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>