• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukidaju letove da bi smanjili buku: 13.000 radnih mesta ugoženo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oni su zato zatražili od vlade da preispita svoje planove i da usvoji mere za smanjenje buke koje je predložila avioindustrija

  • 0
Avion aerodrom radnik

Foto: Shutterstock

Ako holandska vlada sprovede svoje planove o smanjenju broja letova sa aeorodroma Shiphol zbog buke, to će kao cenu imati gubitak posla za 13.000 ljudi, pokazalo je istraživanje ekonomskog instituta prenosi u Amsterdamu.

Istraživanje instituta SEO Amsterdam Economic Research, koje je sprovedeno na zahtev grupe sindikata sa aerodroma, pokazalo je da bi tako smanjeni broj letova činio oko 10 odsto svih poslova u Shipholu i okolini.

Takođe je navedeno da će se prihod kompanija koje posluju tamo, koji sada iznosi oko 18 milijardi evra, naglo smanjiti i on će prema procenama, biti dve milijarde evra manji.

Posledice će se uglavnom desiti odmah nakon uvođenja prinudnog smanjenja, pokazuje istraživanje. Sindikati smatraju da može doći do masovnih otpuštanja, a između 1.400 i 5.400 ljudi moglo bi da se suoči sa dugotrajnom nezaposlenošću.

Oni su zato zatražili od vlade da preispita svoje planove i da usvoji mere za smanjenje buke koje je predložila avioindustrija, a koje uključuju zamenu bučnih starijih aviona tišim, modernijim letelicama.

(Telegraf Biznis)

Video: Najveći svetski sajam poslovne (biznis) avijacije EBACE u Ženevi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>