• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi Sad subvencioniše kupovinu bicikala: Javni poziv se otvara u petak, a ovo su svi detalji o uslovima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Građani mogu da se prijave od petka 16. juna od 10.00 časova, a poziv će trajati do utorka 20. juna

  • 0
biciklizam, biciklisti, bicikl Foto: Pixabay/Surprising_Shots

Grad Novi Sad raspisao je konkurs za subvencionisanjem kupovine bicikala u saradnji sa Gradskom upravom za zaštitu životne sredine. Na konkurs je aplicirala Unija studenata, koja će sprovoditi i pratiti proces.

- Svi građani Novog Sada mogu da konkurišu, ovo je javni poziv. Jedan član domaćinstva može da aplicira, a koji nije ranije dobijao subvencije. Ovo je četvrti krug subvencija, koji deli Grad Novi Sad. Ove godine, građani mogu da se prijave od petka 16. juna od 10.00 časova. Poziv će trajati do utorka 20. juna. Prijava će se vrši onlajn, mora biti potpuna. Subvencije će iznositi 12.000 dinara po biciklu – rekao je za NS Uživo Petar Jelić, predstavnik Unije studenata.

Prema rečima prvog čoveka Novog Sada, Milana Đurića, nastavlja se sa izgradnjom, rekonstrukcijom i uređenjem biciklističkih staza. Na teritoriji Novog Sada, trenutno ima preko 100 kilometara biciklističkih staza. Od 2012. godine do danas izgrađeno je ukupno 55 kilometara biciklističke staze, a rekonstruisano 13 kilometara, piše portal NSuživo.

- Kada se građani prijave, dobiće broj. Izlazi preliminarna lista, donosi se dokumentacija i izlazi konačna rang lista. Nakon toga, građani bi trebali da odu u prodavnicu bicikala i obave kupovinu. Bitno je da građani uzmu gotovinski račun i garanciju, koji će doneti u kancelariju. Nakon toga građani potpisuju ugovor, daju lične informacije i broj žiro računa. U roku od dve nedelje nakon uspešnog konkurisanja i kupovine, građanima će leći novac na račun- rekao je Petar.

Dokumentacija koja je neophodna za prijavu:

– Lična karta na uvid,

– Originalni potpisani obrazac izjave o članovima domaćinstva,

– Potpisani obrazac saglasnosti,

– Dokaz o otvorenom dinarskom računu na lično ime,

– Dokaz o kupovini novog bicikla sa datumom nakon konačne rang liste,

Sajt za prijave i informacije www.biciklomzacistijigrad.com i www.environovisad.rs.

(Telegraf.rs)

Video: Radnik Glova pomaže biciklisti da vozi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>