• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Bambi predstavile Izveštaj o održivom poslovanju za 2022. godinu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Održivost kao pokretač pozitivnih promena u zajednici

  • 0
Coca Cola HBC Srbija i Bambi Foto: Promo/ Coca-Cola HBC Srbija i Bambi

Kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Bambi predstavile su Izveštaj o održivom poslovanju za 2022. godinu, pod nazivom "Održivost – snaga koja pokreće zajedničke promene". Ovo je jubilarni, deseti po redu Izveštaj kompanije Coca-Cola HBC Srbija, a treći kojim su obuhvaćeni i podaci kompanije Bambi.

Obe kompanije značajno su smanjile potrošnju vode: Coca-Cola HBC Srbija izuzetnih 54% po litru proizvedenog pića u poslednjih 15 godina, dok je kompanija Bambi za deset godina napravila smanjenje od 48% po toni proizvoda. Kompanije koriste električnu energiju dobijenu iz obnovljivih izvora, a potrošnja energije po litru proizvedenog pića u 15 godina u Coca-Cola HBC Srbija smanjena je čak 59%. Značajan uspeh kompanije Bambi je da se 98% otpada koji se generiše na lokaciji fabrike se zbrinjava kroz različite vidove tretmana, dok kompanija Coca-Cola HBC Srbija reciklira ili na drugi način ponovo upotrebljava 99% otpada koji nastaje u fabrikama.

Sva pakovanja proizvoda ove dve kompanije su reciklabilna. Kompanija Coca-Cola HBC Srbija u prošloj godini primenila je dve nove inovacije na pakovanjima, KeelClip kartonski poklopac za grupisane limenke, kao i pričvršćene čepove, kako bi smanjila potrošnju plastike i omogućila sakupljanje i reciklažu celog pakovanja.

Pored brojnih projekata i inicijativa, u 2022. godini kompanije su uložile 340.000 evra u lokalne zajednice i donirale preko 200.000 litara i 16 tona proizvoda. Zajedno, Coca-Cola HBC Srbija i Bambi tim broji 1.763 zaposlena, koji su u 2022. godini 1.500 sati u toku radnog vremena posvetili volontiranju.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>