• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mali se sastao sa Saudijcima: Zainteresovani za projekte u Srbiji, i to iz ovih oblasti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar finansija smatra da je od velike važnosti da Srbija ima prijatelje širom sveta, pogotovo u kriznim i neizvesnim vremenima

  • 0
Ministarstvo finansija Foto: Ministarstvo finansija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija, Siniša Mali, sastao se danas sa predstavnicima Fonda za razvoj Saudijske Arabije Amarom Albelehesem i Anasom Alshehrijem, sa kojima je razgovarao o potencijalnim ulaganjima tog fonda u projekte širom Republike Srbije.

Predstavnici Saudijskog fonda za razvoj proveli su poslednjih nedelju dana u poseti Srbiji, gde su imali priliku da se upoznaju sa projektima u oblasti nauke i tehnologije, kao što su naučno-tehnološki parkovi, zatim projekat BIO4 instituta, kao i sa projektima iz oblasti energetike i poljoprivrede, pre svega onih koji se tiču infrastrukture za navodnjavanje.

Sagovornici iz fonda su istakli da su imali veoma uspešnu posetu, te da su zainteresovani za finansiranje nekoliko projekata iz pomenutih oblasti.

Potpredsednik Vlade je rekao da veruje kako je ovo novo poglavlje u odnosima sa Saudijskom Arabijom, istaknuvši važnost da saradnja počne, makar i sa manjim projektima, kako bi se na dalje dodatno razvijala. On je dodao da je od velike važnosti da Srbija ima prijatelje širom sveta, pogotovo u kriznim i neizvesnim vremenima, i naveo da smo u tom smislu kredibilan partner.

Mali je rekao i da se u Srbiji trenutno gradi devet auto-puteva, beogradski metro, sprovode projekti iz “zelene agende”, i dodao da Srbija ima odličan geografski položaj i kvalifikovanu radnu snagu, te da sve to doprinosi atraktivnosti među stranim

investitorima.

Sagovornici su izrazili uverenje da će do kraja godine moći da potpišu i sporazume o saradnji koji se odnose na finansiranje konkretnih projekata.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>