• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesić: Taksisti bez dozvole za rad na aerodromu neće moći ni da mu priđu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukazao je da se ozbiljnost problema vidi i po tome što se dešava da i kada se nekome oduzme vozilo, on sutradan pojavi sa novim automobilom, jer ima novca za to.

  • 0
Goran Vesic, praksa

Foto: Nikola Anđić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će narednih dana biti poznate mere kojim će država sistemski rešiti problem „divljih taksista“ na beogradskom aerodromu, a jedna od njih je uvođenje posene dozvole za rad taksista na aerodromu „Nikola Tesla“.

- Svi radimo zajedno, MUP, Ministarstvo na čijem sam čelu, Grad Beograd, Aerodrom kompanija ’Vansi’ i posle odluka, koje će uslediti narednih dana imaćemo mogućnost da sistemski rešimo taj probelm. Niko ko nema posebnu dozvolu da taksira na aerodromu, neće moći da mu priđe - istakao je Vesić za RTS.

Vesić je rekao da je svestan značaja tog problema, sa kojim su se u koštac, kaže, prvi uhvatili on i ministar policije Bratislav Gašić, s obzirom da je u pitanju vrlo organizovana mafija, odnosno između 25 i 30 ljudi koji na dnevnom nivou zarade i do 30.000 evra, tako što kradu i pljačkaju ljude na aerodromu, i to godinama.

- Doneli smo odluku sa Gradom Beogradom, da jednom stanemo na put i rešimo ovaj problem. Počela je akcija oduzimanja vozila, tri automobila su oduzeta, protiv trojice ’divljih taksista’ podnete su prijave. Očekujemo da će Grad doneti odluke kojima će se obezbediti red, da više niko neće moći da priđe bez vaučera, da jednom rešimo problem divljih taksista - rekao je Vesić.

Ukazao je da se ozbiljnost problema vidi i po tome što se dešava da i kada se nekome oduzme vozilo, on sutradan pojavi sa novim automobilom, jer ima novca za to.

- Sada "divljih taksista" nema na aerodromu, pojačana je kontrola, ali ćemo problem rešiti sistemski. To što su oni radili je jedna od najvećih bruka za Srbiju - rekao je Vesić i dodao da su „meta“ najčešće biti stranci, kojima su ovi taksisti uzimali i po 10 puta više novca od prave vrednosti vožnje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>