• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Ovo je za mene veliki dar, ali i obaveza": 50.000 evra za 25 stipendista

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Stipendisti dolaze sa 10 različitih fakulteta, iz sva četiri univerzitetska centra Srbije

  • 0
Koka kola stipendisti Foto: Coca Cola

Nastavljajući da podržava mlade u njihovom profesionalnom i ličnom razvoju, kompanija Coca-Cola HBC Srbija dodelila je stipendije za 25 najbolje rangiranih studenata na konkursu "Čuvamo talente u punoj snazi", realizovanom povodom obeležavanja četvrt veka poslovanja.

Konkurs je realizovan uz institucionalnu podršku Ministarstva prosvete, a 25 stipendista kompanija će nagraditi sa ukupno 50.000 evra.

Nagrađeni su studenti: Predrag Pešić, Matej Vučković, Aleksa Madžarević, Bojana Malešević, Milica Veselinović, Aleksa Mićanović i Vanja Milutinović sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Tijana Kocić sa Mašinskog fakulteta u Nišu, Milica Živković, Sara Banovac, Anica Vlaisavljević, Sonja Višković, Anastasija Kozar, Tijana Milojević, Marina Mihaljević, Anđela Živković i Aleksa Ćosović sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Sara Stanišić sa Fakulteta tehničkih nauka u Čačku, Milica Bubanja sa Fakulteta inženjerskih nauka u Kragujevcu, Andrijana Vukadinović sa Tehničkog fakulteta ,,Mihajlo Pupin’’ u Zrenjaninu, Mirjana Droca i Aleksandra Vesković sa Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, Željana Štrbac sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Pavle Vučković sa Ekonomskog fakulteta u Nišu i Teodora Jovanović sa Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu.

Povodom dodele stipendija, organizovan je prijem za stipendiste u prostorijama Coca-Cola HBC Srbija, gde su imali priliku da razgovaraju sa generalnim direktorom i delom menadžment tima, na sve teme koje su ih interesovale – od karijernih saveta do održivog poslovanja. Stipendisti su imali i jedinstvenu priliku da obiđu proizvodne pogone i upoznaju se sa procesima proizvodnje omiljenih napitaka.

Želeći dobrodošlicu izabranim studentima, generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora Svetoslav Atanasov istakao je da je izuzetno ponosan na ovaj projekat, jer je ulaganje u razvoj mladih talenata od ključne važnosti za napredak celokupnog društva.

Koka kola stipendisti Foto: Coca Cola

- Konkurs "Čuvamo talente u punoj snazi" predstavlja kulminaciju obeležavanja naših 25 godina na tržištu, sa ciljem da pomognemo najistaknutijim studentima da ostvare svoj pun potencijal. Iako naši stipendisti dolaze sa 10 različitih fakulteta, iz sva četiri univerzitetska centra Srbije, zajednički im je talenat, posvećenost i upornost, zbog čega su se i našli među 25 najboljih. Ova stipendija je samo jedan od mnogih koraka na njihovom putovanju ka uspehu, a mi kao kompanija ćemo nastaviti da ih podržavamo na tom putu - istakao je Atanasov.

On je studente posavetovao da budu istrajni, fleksibilni i otvoreni za izazove na svom razvojnom putovanju.

- Budite vredni i istrajni i sanjajte velike snove - poručio je Atanasov.

Tijana Milojević, studentkinja druge godine Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, izrazila je veliku zahvalnost na vrednoj stipendiji, koja će joj biti velika motivacija u toku studija.

Koka kola stipendisti Foto: Coca Cola

- Izuzetno mi je drago što sam imala priliku da učestvujem u konkursu kompanije Coca-Cola HBC Srbija, koja prepoznaje važnost podrške i ulaganja u mlade studente. Dobijanje ove stipendije za mene predstavlja dar, ali i obavezu, i daje mi dodatnu motivaciju da nastavim da se trudim, i da po završetku studija, svojim znanjem i ekspertizom, doprinesem razvoju svoje zajednice i čitave zemlje - kazala je Milojević.

Student druge godine Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Aleksa Madžarević, istakao je da će mu stipendija mnogo značiti, jer će imati priliku da nabavi opremu i materijale za svoje buduće samostalne projekte.

- Podrška kompanije Coca-Cola HBC Srbija mi je jako važna, a posebno je za nas značajna prilika da se upoznamo sa predstavnicima kompanije i ostvarimo prvi kontakt, koji će nam kasnije sigurno otvoriti vrata ka pronalaženju novih profesionalnih poziva za prakse i posao, možda baš u ovom okruženju - zaključio je Madžarević.

Kompanija Coca-Cola HBC Srbija raspisala je konkurs "Čuvamo talente u punoj snazi" krajem marta. Na konkurs je pristiglo 160 prijava, a 25 najboljih izabrao je žiri sastavljen od predstavnika Ministarstva prosvete, SMART kolektiva i kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

(Telegraf Biznis)

Video: Jevrosimović: "IT industrija nije u krizi"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>