• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prilika za mlade u Ministarstvu finansija: 15 studenata koji su prošli praksu već je dobilo posao

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neki od njih će raditi u sektoru za budžet, a neki u sektoru za fiskalne rizike, rekao je ministar Mali

  • 0
Mladi posao zaposlenje karijera Foto: Shutterstock

Ministarstvo finansija četvrtu godinu zaredom pruža priliku studentima Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu da prvo radno iskustvo steknu u ovoj državnoj instituciji, a ministar finansija Siniša Mali izjavio je nakon današnjeg sastanka sa šestoro mladih primljenih na poslednjim konkursima, da 15 studenata koji su prošli praksu u ministarstvu već radi.

- To potvrđuje da se praksa ministarstva da se šansa mladima da steknu prvo radno iskustvo pokazala veoma dobrom. Na taj način ne samo da doprinosimo zapošljavanju naših mladih nego pomažemo da steknu iskustvo koje će im pomoći u budućoj karijeri - rekao je Mali za Tanjug.

Mladima koji tek počinju da rade u ministarstvu koje vodi poželeo je sreću i uspeh i naglasio da im neće biti lako, jer kako je rekao, Ministarstvo finansija je takvo da se svaka odluka Vlade Srbije prožima kroz njega.

- Neki od njih će raditi u sektoru za budžet, a neki u sektoru za fiskalne rizike. Veoma je važno da se kod njih vidi puno želje za novim znanjem i napredovanjem i siguran sam da će ovo ministarstvo biti pravo mesto za takvo nešto - rekao je Mali.

Naveo je da će Ministarstvo finansija i u narednim godinama nastaviti sa ovom praksom i da je taj primer mali doprinos otvaranju novih radnih mesta i prilike za rad mladima u našoj zemlji. U sektoru za budžet prvo radno iskustvo će steći Mihailo Damnjanović, Ivana Marković i Marija Bežanović, a Gregor Bistričić, koji u ovom sektoru radi tri meseca kaže da je angažovan kao analitičar na planiranju i pripremi budžeta, analizi postojećih i projekata koji tek dolaze.

FINANSIJE ZDRAVSTVO DIGITALIZACIJA Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

- Student sam master studija na smeru bankarski i finansijski menadžment. Razmišljao sam i o korporativnom i o poslu u državnoj instituciji, ali mislim da je raditi u Ministarstvu finansija uspeh za svakog mladog čoveka koji se bavi finansijama - rekao je on za Tanjug.

Ivana Marković, kojoj je danas prvi dan u Ministarstvu finansija kao praktikantu, rekla je da se za praksu prijavila zato što smatra da je to idealna prilika da neko ko je apsolvent i ima par ispita do kraja, kao što je ona, stekne radno iskustvo.

- Ono što smo učili na fakultetu treba i primeniti u praksi, a za mene je pošto studiram finansije, bankarstvo i osiguranje Ministarstvo finansija pravo mesto za to - rekla je ona.

Od prakse u Ministarstvu očekuje prvo sticanje radnih navika, a da će kasnije znanje koje je stekla na fakultetu uspeti da primeni u praksi.

- Veliki je uspeh za svakog studenta dobiti priliku za sticanjem prakse i da vidi kako funkcioniše sistem - istakla je ona. Dvoje mladih koji su takođe primljeni na zajedničkom konkursu, Tamara Glišović i Nikola Otašević radiće u sektoru za fiskalne rizike.

(Telegraf Biznis)

Video: Siniša Mali: "Država je za zdravsto odvojila najviše novca do sada"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>