• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Niš će meriti kvalitet vazduha na 21 lokaciji: Grad duplirao sredstva za zaštitu životne sredine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Većnici su usvojili odluku o dodeli bespovratnih sredstava stambenim zajednicama za investiciono održavanje

  • 0
Grad Niš Foto: Grad Niš

Gradsko veće Niša donelo je odluku o povećanju sredstva budžetskog fonda za zaštitu životne sredine, kojom je ove godine za ozelenjavanje predviđeno 18 miliona dinara, umesto prvobitnih 9 miliona.

Gradski većnik Miroslav Đokić rekao je da je iznos fonda povećan jer Grad planira izgradnju novog parka kod Beogradske kapije, uređenje i ozelenjavanje postojećih parkovskih površina, kružnih tokova i ulica.

Na sednici su većnici izglasali da se sa 12,8 miliona finansira Program kontrole kvaliteta vazduha kojim je predviđeno postavljanje mernih uređaja na 21. lokaciji.

U svim gradskim opštinama biće po jedno stalno merno mesto, dok će ostala biti određivana po potrebi u skladu sa preporukama Sekretarijata za zaštitu životne sredine i uz saglasnost Ministarstva za zaštitu životne sredine, rekao je Đokić. Usvojeno je i da se na jednom mernom mestu u gradu prati nivo komunalne buke.

Većnici su usvojili odluku o dodeli bespovratnih sredstava stambenim zajednicama za investiciono održavanje. Uslove konkursa po kome trećinu potrebnih sredstava obezbeđuje Grad ispunilo je 39 stambenih zajednica. Kako je za tu namenu predviđeno 30 miliona dinara, a do sada je utrošeno oko 10 miliona i to najviše za sanaciju krovova i liftova u zgradama, konkurs je otvoren do utroška sredstava, rekao je direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Dušan Radivojević i pozvao stambene zajednice da se i dalje javljaju za subvencije.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je da su netačni navodi da je grad Niš potpisao Memorandum o razumevanju za izgradnju stambenog kompleksa u Gradskoj opštini Palilula, već da se radi o Memorandumu za izgradnju turističkog kompleksa u Niškoj banji o čemu su novinari dobili dokaze.

(Telegraf Biznis)

Video: Godišnje "sahranimo" 50 miliona evra na smetlišta i deponije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>