• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evrokomora: Tražimo ukidanje zabrane ulaska robe iz centralne Srbije na KiM

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ponovio sam kolegama iz evropskih privrednih komora da blokade i sprečavanje trgovine šteti ne samo Beogradu i Prištini, već i čitavom regionu", kaže Marko Čadež

  • 3
Jarinje, kamioni Printskrin: Kosovo-online.com

Članice Evrokomore, najveće evropske poslovne asocijacije koja okuplja oko 20 miliona kompanija, zatražile su ukidanje blokade ulaska robe iz centralne Srbije na Kosovo i Metohiju koju je nedavno uvela Priština, saopštila je danas Privredna komora Srbije.

Predsednik PKS Marko Čadež, koji učestvuje na Svetskom kongresu komora u okviru koje je održana Generalna skupština Evrokomore u Ženevi, kaže da su članovi ove organizacije podržali stav Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana i zajedničku izjavu sa predsednikom Privredne komore Kosova, Ljuljzimom Rafunom, o deeskalaciji situacije na Kosovu, prenosi Tanjug.

- Ponovio sam kolegama iz evropskih privrednih komora da blokade i sprečavanje trgovine šteti ne samo Beogradu i Prištini, već i čitavom regionu. Ukazao sam i na štetu koje trpe kompanije koje su u vlasništvu biznismena iz EU koje rade u Srbiji, a koja se meri stotinama miliona evra - rekao je Čadež.

Čadež, koji je član borda direktora i kopredsedsedavajući Odbora za proširenje i susedstvo Evrokomore, naglasio je na sastanku značaj dalje podrške evropskog udruženja komora procesu proširenja i integracije regiona Zapadnog Balkana u jedinstveno tržište EU.

Tokom dvodnevne Skupštine, Čadež će imati i više bilaternih sastanaka sa predsednicima privrednih komora iz Evropske unije, Ukrajine i predstavncima evropskih kompanija.

Skupština Evrokomore, najveće privredne organizacije Evrope, ove godine se održava u sklopu Svetskog kongresa komora.

(Telegraf.rs)

Video: Stigla odluka iz Prištine: Vozilima sa srpskim tablicama zabranjen ulazak na Kosovo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A. P

    20. jun 2023 | 20:09

    Nemogu Albanci sa Kosova da stave zabranu Srbiji, nisu jos priznata drzava. Gde ste zapadnjaci da reagujete.

  • Sexo

    20. jun 2023 | 19:38

    Podici zid i zatvoriti marvu, (ubaciti po nekada kozu) zabraniti im ulazak u SRB, samo moze uz SRB pasos ili L.K. pekare po BG i šire malo obilaziti inspekcijom do podne pa popodne itd.

  • Kurteši

    20. jun 2023 | 18:30

    Niste u situaciji da išta tražite .

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>