• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šef unajmio lažnog sveštenika da izvuče "prljavštine" o radnicima: Sada mora da im plati odštetu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Restoran je, takođe, uskratio zaposlenima isplatu prekovremenog rada, a menadžerima su isplaćivani bonusi iz fonda napojnica

  • 0
Diskriminacija na poslu, vikanje ogovaranje, radnici šef Foto: Shutterstock

Jednom restoranu u Kaliforniji naloženo je da isplati 140.000 dolara zaostalih plata i odštete zaposlenima zbog toga što je angažovao sveštenika da izvuče priznanja radnika. Federalni istražitelji ovo nazivaju "najbesramnijim" aktom korupcije koji je poslodavac preduzeo protiv svog osoblja.

Američko ministarstvo za rad saopštilo je da je jedan zaposleni svedočio da je vlasnik restorana Če Garibaldi, koji upravlja sa dva objekta u severnoj Kaliforniji, unajmio lažnog sveštenika da sluša ispovesti tokom radnog vremena i da "izvuče grehe", uključujući i pitanje da li su kasnili na posao, ukrali novac iz restorana ili imali "loše namere" prema svom poslodavcu.

- Pod zakletvom,jedan od zaposlenih objasnio je kako je restoran ponudio navodnom svešteniku da čuje "grehe" sa njihovog radnog mesta, dok su drugi zaposleni prijavili da je menadžer lažno tvrdio da će biti pokrenuta istraga o  pitanjima imigracije - rekao je advokat Mark Pilotin.

Katolička biskupija Sakramenta potvrdila je da nisu pronašli "nikakve dokaze o bilo kakvoj vezi" između lažnog sveštenika i njihove biskupije.

- Iako ne znamo ko je dotična osoba, potpuno smo uvereni da nije bio sveštenik biskupije Sakramenta - rekao je portparol biskupije Katoličkoj novinskoj agenciji prošle nedelje.

Garibaldiju i još trojici vlasnika i operatera restorana naloženo je da plate 140.000 dolara zaostalih plata i odštetu za 35 zaposlenih. Restoran će takođe morati da plati 5.000 dolara građanskih kazni.

Istražitelji su takođe otkrili da je restoran uskratio zaposlenima isplatu prekovremenog rada, a menadžerima su isplaćivani bonusi iz fonda napojnica.

- Niski pokušaji ovog poslodavca da uzvrati zaposlenima imali su za cilj da ućutkaju radnike, ometaju istragu i spreče povraćaj neisplaćenih zarada - rekao je Pilotin.

(Telegraf Biznis)

Video: Zavirite u hram vina: Služe vas roboti somelijeri dok vam preporučuju vino po vašem raspoloženju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>