• 9

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ko ne bude imao licencu, neće moći ni da priđe aerodromu": Ovako će biti rešen problem divljih taksista

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar Vesić je rekao da "divlji taksisti" već godinama pljačkaju građane, a pre svega strance

  • 9
Aerodrom Nikola Tesla, taxi, taksi Foto: Nikola Tomić, Shutterstock

"Stali smo na put "divljim taksistima" na aerodromu "Nikola Tesla", a nakon odluka koje očekujemo na nivou Grada Beograda organizaciju taksi prevoz na aerodromu radiće kompanije "Vansi". Tada će problem biti trajno i konačno rešen", izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

On je istakao da će taksistima biti izdavane posebne licence.

- Biće izdavane posebne licence taksistima, koji regularno obavljaju svoj posao, sa kojima će moći da voze do aerodroma. Ko ne bude imao licencu, neće moći ni da priđe aerodromu - objasnio je Vesić u gostovanju na televiziji.

Putnik koji želi taksi - dobijaće vaučer, a dispečer će pozivati sledeće taksi vozilo, kao što je slučaj svuda u svetu, dodao je ministar.

On je rekao da "divlji taksisti" već godinama pljačkaju građane, a pre svega strance, naplaćujući im vožnje po višestruko višim cenama.

- Imate grupu divljih taksista koja to radi. Jedan od njih je uveo sinove u posao. Ja sam izašao sa podatkom policije, da grupa od 25-30 ljudi na aerodromu zaradi oko 30.000 evra dnevno. Oni svakom strancu uzmu stotinak evra, opljačkaju ga i za desetak vožnji uzme svaki 1.000 evra. Ali, uspeli smo da im stanemo na put -  istakao je Vesić.

On je zahvalio ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću, jer bez pomoći policije problem ne bi mogao da bude rešen.

- To što su oni radili je ruglo i bezobrazluk i pljačka - rekao je Vesić.

(Telegraf Biznis)

Video: Budućnost se dešava sada: Leteći taksiji predstavljeni na sajmu u Singapuru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I am Dejan

    21. jun 2023 | 16:21

    Može licenca za ove što rade na aerodromu. Šta će licenca onom taksisti koji je zaustavljen na ulici ili primio poziv, a treba da vozi do aerodroma?

  • Tx

    21. jun 2023 | 17:35

    A u Savinom selu divljih taksista kao da je Beograd, zarediti malo i po selima

  • Dragan

    22. jun 2023 | 13:18

    Sledeći korak bi mogao da bude izdavanje licence turistima za dolazak na aerodrom. Pa da vidimo onda koga će da varaju ovih trdeset prevaranata što zarađuju po 1.000€ dnevno.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>