• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Momirović: Expo 2027. najveći događaj koji će biti organizovan u Srbiji

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako je saopšteno iz ministarstva, Momirović je naglasio i da će Expo 2027. uvećati prepoznatljivost Srbije širom planete na nivo o kome mi u ovom trenutku ne možemo ni da sanjamo

  • 1

Izbor Srbije za domaćina Međunarodne specijalizovane izložbe Expo 2027 je velika pobeda naše države, naše politike, i veliki znak poverenja koje su nam ukazale zemlje koje su dale prednost Srbiji u odnosu na konkurenciju u ovoj trci, izjavio je danas ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.

"Expo 2027 će biti najveći događaj koji se ikada desio u Srbiji i on će generisati više milijardi evra investicija u našu ekonomiju, kao i više miliona posetilaca, a to automatski znači i više poslova za našu industriju", rekao je on.

Kako je saopšteno iz ministarstva, Momirović je naglasio i da će Expo 2027. uvećati prepoznatljivost Srbije širom planete na nivo o kome mi u ovom trenutku ne možemo ni da sanjamo.

"Srbija je spremna da ugosti sve koji 2027. budu došli na Expo", rekao je Momirović.

Ministar je čestitao i konkurentima Srbije u ovoj trci, navodeći da su naši prijatelji, Španija, SAD, Argentina i Tajland, imali akođe dobre prezentacije i nastupe.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesha

    22. jun 2023 | 09:29

    Ali zašto kod Ostružnice. Trebao je dobiti neki drugi region ili ako je već Beigradski, iako je najbolje da to bude Surčin (koji je ogroman) to ke trebalo biti na granici sa Novim Beogradom. Blizu grada, blizu aerodroma, za max pola sata do 45min svako iz Beograda može stići do tog centra i Nacionalnog sradiona. Ali ne, on je na istoj poljani ali 30km dalje, tačno na granici sa Ostružnicom (samo ih put deli, bukvalno 10 metara da nije Ostružnica) a 30km od Novog Beograda. Pa ko će da ide tamo? Što onda nije dobio Niš ili Kragujevac ili Kraljevo. Ovo na ovoj lokaciji se bacaju pare

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>