• 4
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čadež o izboru Srbije za domaćina Expo 2027: Više hiljada novih radnih mesta, nismo ni svesni koliko je važno

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 4
Expo 2027 Srbija Foto: Vlada Srbije

Izborom Srbije za domaćina renomirane međunarodne izložbe EXPO2027 ogroman posao je urađen za našu zemlju i za Beograd, rekao je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

- Trenutno možda nismo ni svesni koliko je ovo važno. Radi se o više hiljada novih radnih mesta, o jedinstvenoj prilici da privučemo stotine hiljada ljudi koji nikada nisu bili u našem gradu. Da napravimo nove poslove za naše kompanije. Zaista od srca hvala ljudima iz Ekspo tima, Vladi i Predsedniku Srbije što su od početka verovali u ovaj projekat i uradili sve da celom svetu pokažemo da smo pobednički grad, zemlja i region - istakao je Čadež, saopštila je Privredna komora Srbije.

Srbija je izabrana za domaćina EXPO2027 pobedivši u sva četiri kruga glasanja na Generalnoj skupštini Međunarodnog biroa za izložbe (BIE) u kojima je imala najveći broj glasova, a u poslednjem krugu jedini protivkandidat je bila Španija.

Srbija je bila jedna od pet kandidata pored SAD, Tajlanda, Španije i Argentine i jedina zemlja iz jugoistočne Evrope koja se kandidovala da bude zemlja domaćin ove prestižne izložbe.

Generalna skupština BIE čestitala je Srbiji na izboru za domaćina specijalizovane izložbe EXPO2027.

Zemlje članice te organizacije dale su Srbiji devet glasova više nego Španiji. Srbiji je dat 81 glas, a Španiji 71.

(Telegraf.rs)

Video: Momirović: Expo 2027. najveći događaj koji će biti organizovan u Srbiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    21. jun 2023 | 18:33

    Ono šta sam video ništa naročito, bez mašte, kao i stadion... koliko timova radi na projektima jer nije to samo izgrađen prostor da služi svrsi već mora fascinirati posetioce kada posete izložbu... Velika šansa za Beograd, za Srbiju da se predstavi kao zemlja budućnosti...

  • Дуле БЛ-РС

    21. jun 2023 | 18:32

    Србија је добила 10 гласова више од Шпаније....Србија 81-Шпанија 71 глас...🤔🤫

  • Nesha

    22. jun 2023 | 09:27

    Ali zašto kod Ostružnice. Trebao je dobiti neki drugi region ili ako je već Beigradski, iako je najbolje da to bude Surčin (koji je ogroman) to ke trebalo biti na granici sa Novim Beogradom. Blizu grada, blizu aerodroma, za max pola sata do 45min svako iz Beograda može stići do tog centra i Nacionalnog sradiona. Ali ne, on je na istoj poljani ali 30km dalje, tačno na granici sa Ostružnicom (samo ih put deli, bukvalno 10 metara da nije Ostružnica) a 30km od Novog Beograda. Pa ko će da ide tamo? Što onda nije dobio Niš ili Kragujevac ili Kraljevo. Ovo na ovoj lokaciji se bacaju pare

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>