• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poskupelo sve, pa i hadž: Hodočasnici ove godine moraju da izdvoje bar 6.400 evra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prošle godine hodočasnici su plaćali istu cenu za paket koji uključuje put avionom u Saudijsku Arabiju

  • 1
Više od dva miliona muslimana okupljeno je u blizini Meke u Saudijskoj Arabiji za vrhunac godišnjeg hodočašća muslimana - hadžiluk Foto: Tanjug/AP

Hodočasnici koji su pristigli na hadž u Saudijsku Arabiju ove godine moraju da za nedeljni boravak izdvoje bar 6.400 evra, što je značajno više nego prethodnih godina.

Palestinac Abu Rahal je izabrao najjeftiniji paket koji podrazumeva put u Saudijsku Arabiju drumskim putem i deljenje hotelske sobe sa drugim hodočasnicima i smatra da su cene i mogućnosti smeštaja "sramne", prenosi Rojters.

On navodi da su prošle godine hodočasnici plaćali istu cenu za paket koji uključuje put avionom u Saudijsku Arabiju.

Hadž je obaveza svih muslimana koji su fizički i finansijski sposobni za putovanje i koju moraju da obave jednom u životu, a očekuje se da će ove godine u Saudijsku Arabiju pristići oko 2 miliona ljudi.

Hodočasnici ostavljaju Rijadu značajnu sumu novca za put, smeštaj, takse i poklone, koji predstavljaju nemali izvor prihoda za Saudijsku Arabiju. Rijad je 2019. godine zaradio oko 11 milijardi evra od 2,6 miliona hodočasnika koji su tokom hadža posetili Meku i Medinu i od 19 miliona ljudi koji su posetili Kabu tokom hodočašća umra, navodi britanska agencija.

(Telegraf Biznis)

Video: Srbija je izabrana za domaćina renomirane međunarodne izložbe EXPO2027

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    26. jun 2023 | 22:45

    Ово као да је у АмерикЕ, не у Сауди Арабији... и вера има цену...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>