• 4

Vreme čitanja: oko 1 min.

Beogradski aerodrom privodi kraju radove ispred terminala: Putnicima će biti olakšan pristup zgradi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Radovi obuhvataju potpunu rekonfiguraciju, nadogradnju i poboljšanje sistema saobraćajnica i pristupnih puteva čime će se, nakon godinu i po dana, dobiti konačan izgled toka saobraćaja i toka putnika

 • 4
Aerodrom Nikola Tesla, parking i prilazi

Belgrade Airport

Kompanija Belgrade Airport privodi kraju obimne radove na platou ispred terminala, na parkiralištima i prilaznim saobraćajnicama, pa će vozilima, putnicima i posetiocima biti značajno olakšan pristup centralnoj aerodromskoj zgradi. Radovi obuhvataju potpunu rekonfiguraciju, nadogradnju i poboljšanje sistema saobraćajnica i pristupnih puteva čime će se, nakon godinu i po dana, dobiti konačan izgled toka saobraćaja i toka putnika, saopštila je ova kompanija.

Otvorena je nova, tzv. Kiss & Fly zona namenjena kratkotrajnom besplatnom zadržavanju za iskrcavanje putnika, u trajanju do 5 minuta, a prostire se saobraćajnicom uz samu zgradu terminala, čime je putničkim i taksi vozilima omogućen direktan pristup aerodromskoj zgradi, a svako duže zadržavanje se dodatno tarifira.

Na nivou rekonstruisanog platoa ispred zgrade, kao i na nivou dolazaka sada se nalaze stajalište za vozila javnog gradskog prevoza, kao i stajalište za turističke autobuse, dok se stanica za taksi prevoznike ponovo nalazi na nivou dolazaka.

Uskoro će ispred terminala biti otvorena i tri nova moderna centralna parkirališta namenjena kratkotrajnom zadržavanju, a putnicima su i dalje na raspolaganju postojeća parkirališta. Ovi parkinzi opremljeni su najsavremenijim sistemom nadzora, kontrolom pristupa, naplate, i LED osvetljenjem:

* Premium Parking P1, najbliži terminalu, sa 120 parking mesta;

* Parking P2 (nekadašnji P3) sa 370 mesta, uključujući i parking mesta predviđena za putnike sa smanjenom pokretljivošću;

* Parking P3 sa oko 90 mesta, namenjen isključivo za parkiranje uz prethodnu rezervaciju putem

interneta.

Putnicima su i dalje na raspolaganju postojeća parkirališta: garaža u blizini terminala, kapaciteta 500 parking mesta; Parking P7, u zoni kargo terminala, kapaciteta blizu 200 parking mesta i Tesla parking, sa oko 780 mesta i prva tri sata besplatnog parkiranja, koji je sa terminalom povezan besplatnim šatl autobuskim prevozom.

(Telegraf.rs)

Video: Uhapšen nelegalni taksista na aerodromu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • DDF

  26. jun 2023 | 17:39

  Pristup zgradi gde ce cekati let 2-3 sata i vise,ako ne bude otkazan posle visesatnog cekanja..😂😂😂

  10
  2

  Podelite komentar

 • Neupućeni

  26. jun 2023 | 20:30

  Jesu li to Francuzi kupili,ili tako nešto?

  1
  0

  Podelite komentar

 • Eur: <% exchange.eur %>
 • Usd: <% exchange.usd %>