• 5

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tri države hoće da zabrane bunde: "Krzno se dobija mučenjem životinja", Evopa puna farmi vidri

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zabranu uzgajanja životinja zbog krzna podržava i mnogo građana, inicijativu za takvu meru potpisalo je više od 1,5 miliona evropskih građana.

  • 5
Svetski dan vidre Foto: Pixabay

Nemačka, Austrija i Holandija žele da zabrane uzgoj životinja zbog krzna u Evropskoj uniji. Ovu praksu ministar poljoprivrede Cem Ozdemir opisuje kao "užasnu".

Užasno je da farme u Evropi još drže milione vidri za pravljenje luksuznih bundi, smatra ministar poljoprivrede Nemačke, dok ministar ekološke stanke Zelenih smatrda da bunda "pripada prošlosti."

On će na sastanku ministara EU poljoprivrede u Luksemburgu tokom dana zajedno s kolegama iz Austrije i Jolandije zatražiti izradu predloga zabrane ne samo uzgoja krznenih životinja, nego i trgovine i prodaje krznenih proizvoda.

Aktivisti često kritikuju uzgoj vidri i drugih životinja zbog krzna. Nemačko udruženje za zaštitu životinja na svojoj stranici upozorava da je krzno proizvod izrađen mučenjem životinja, koje svoj kraj često dočekaju pod jezivim uslovima.

Austrijski ministar za zaštitu životinja Johan Rauh ocenio je da u okviru savremenih propisa o zaštiti životinja nema mesta za proizvodnju krzna, jer držanje životinja isključivo zbog proizvodnje krzna etički ne može biti opravdano.

Pored tri evropske vlade, zabranu uzgajanja životinja zbog krzna podržava i mnogo građana, inicijativu za takvu meru potpisalo je više od 1,5 miliona evropskih građana.

Nemačko ministarstvo poljoprivrede objavilo je da oko 1.000 farmi u 12 zemalja EU drži oko osam miliona krznenih životinja. Poslednja takva farma u Nemačkoj zatvorena je 2019. godine.

(Telegraf Biznis)

Video: Ambasadorka Konrad: "Nemačka je najveći investitor u Srbiji, a interesovanje ne prestaje da raste"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kaja

    2. jul 2023 | 22:08

    Bravo!

  • Veteran

    2. jul 2023 | 22:38

    I treba zabraniti..

  • Bravoooo

    2. jul 2023 | 22:54

    Bravo,podrska. Konacno neko da shvati da su zivotinje bile na ovoj planeti pre nas,da su bolje od ljudi i da zasluzuju da zive. A pacenici sto nose krzno jedno pitanje,da li bi vam se dopalo da se neko ,,kiti,,vasom kožom,kao sto se vi kitite životinjskom

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>