• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Počinje sudski proces o sudbini kompanije Džonson i Džonson: Bankrot ili, ipak, ne?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osobe koje su tužile J&J traže odštetu na osnovu tvrdnji da proizvodi ove kompanije, među kojima je i bebi puder, izazivaju rak

  • 0
Bebi puder, puder za bebe Foto: Shutterstock

Pred sudom u američkoj saveznoj državi Nju Džersi danas počinje sudski proces o zahtevu kompanije Džonson i Džonson (J&J) da proglasi bankrot.

Sudija za bankrot, Majkl Kaplan, u Trentonu će narednih dana prvo saslušati svedočenja i pregledati dokazni materijal, a očekuje da će odluka biti doneta početkom avgusta, prenosi Rojters.

Podružnica kompanije J&J, LTL menadžment, već je ranije podnela zahtev za bankrot, ali žalbeni sud ga je odbio, tvrdeći da nisu zadovoljeni uslovi i da kompanija nije "u takvim finansijskim problemima" da bi joj bila potrebna zaštita koju nudi zakon o bankrotu.

LTL menadžment je odmah nakon toga podneo drugi zahtev za bankrot, navodeći da ovog puta ima veću podršku ljudi koji su podneli tužbe protiv J&J.

Osobe koje su tužile J&J traže odštetu na osnovu tvrdnji da proizvodi ove kompanije, među kojima je i bebi puder, izazivaju rak. Firma J&J želi da svoje probleme reši proglašenjem bankrota i nagodbom u ukupnom iznosu od 8,13 milijardi evra, kojom bi isplatila hiljade klijenata koji su podneli tužbe.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>