• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Krenuli ste ka primorju Crne Gore? Ovu oazu na Tari izbegavaju u neznanju, a cene će vas prijatno iznenaditi

Vreme čitanja: oko 2 min.

To će vas sigurno držati krenuli za Bar, Budvu, Petrovac ili Ulcinj, a možda i za Kotor

  • 2
Kolašin Foto: Instagram/Journalist_couple

Otkad se deonica auto-puta otvorila u Crnoj Gori, skoro čitav kanjon Morače više i ne morate da prolazite kada krenute preko Podgorice do primorja. Ipak, pravu planinsku lepotu ne morate da preskočite i u Kolašinu uvek možete da dobijete potrebnu dozu svežeg vazduha i plućnog rasterećenja pred toplotni udar.

Kako se magistrala kreće sa desne strane Tare, mnogi samo pogledaju preko mostića i ugledaju uobičajne seoske kuće, a tako i ne dobiju dovoljnu znatiželju i satisfakciju da pogledaju šta to tačno ima u tom mestu.

Već jednom kada se ohrabre da zastanu tu na predah, da ne staju direktno uz put u kafanu, već da u jednom dahu i vide nešto novo, tu kreće pravo otkrovenje.

Podgoricu i Kolašin sada spaja moderni auto-put, a mesto od oko 3.000 stanovnika je upravo pravi momenat da zastanete na samo četiri, pet kilometara od naplatne rampe i dobijete željeni kiseonik uz prilično pristupačne cene pića i hrane.

Naravno, ako baš tražite ekskluzivnu priču sa nešto dublji džep, ne brinite, pronaći ćete i to, ali ovog puta pričamo o samom centru ovog mesta.

Gde je gro gradića, tu je i mesto svih većih dešavanja, ne morate mnogo da marite za parking jer mesta uvek dovoljno ima (makar kada se radi o letu).

Kada je zima, duh se u mnogome menja, aktiviraju se ski kapaciteti i centar zaživi na snegu.

Sa druge strane, kada leti prži sunce, priča je mnogo drugačija.

Opuštena priča oko fontane i spomenika na Trgu Boraca i drvećem zaklonjena Ulica Četvrte Proleterske je upravo ono što vam može doneti taj predah dugo željeni, ma odakle da dolazite.

Lokali su prilično opušteni, a i cene su.

Otprilike, svaka pica u toj uskoj, ali verovatno najbitnijoj ulici ne prelazi šest evra.

Zašto pica?

Zato što nam se jela. Jednostavno je. Da bi uklopili nešto tradicionalno i lokalno, uzeli smo "Montenegro", sa pršutom.

Uz picu od nekih 32 centimetra uzeli smo i dva piva od po pola litra.

Sve ukupno, 10 evra. U ovakvoj ekonomskoj situaciji, pogotovo u sezoni, ali i za ovakav "lagani" ambijent, sasvim pristojno i dobro.

Ako bi mogli šta da vam preporučimo, onda je to smočani kačamak koji je specijalitet ovog kraja.

Može da vam padne malo teško, pogotovo ukoliko brzo jedete, ali vredi svaki zalogaj.

Dok psi pored nas odmaraju u hladovini, namireni vodom i hranom od strane konobara lokala, ustajemo i krećemo.

Kolašin Foto: Instagram/Journalist_couple

To će vas sigurno držati krenuli vi za Bar, Budvu, Petrovac ili Ulcinj, a možda i za Kotor.

Na putu za Herceg Novi, teško da ćete posetiti ovo mesto, jer bi u tom slučaju sebi napravili mnogo duži put.

Svakako, vredi skrenuti preko tog mostića na Tari i pogledati sve u jednom zdravom i punom kiseonika dahu.

Za još ovakvih priča posetite: https://www.instagram.com/journalist.couple/

(Telegraf Biznis)

Video: Edina je najmlađa vlasnica škole jahanja u Srbiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>