• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Velika šansa za dobavljače iz Srbije i regiona: Na jesen u Kelnu B2B susreti sa Nemcima

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Regionalni B2B projekat organizuje se 12. oktobra ove godine u Kelnu, a cilj je da nemačke firme pronađu dobavljače iz traženih industrijskih oblasti u Srbiji

  • 0
keln, nemačka Foto: Shutterstock

Nemačko-srpska privredna komora, predstavništva nemačke privrede u zemljama Zapadnog Balkana (AHK), Privredna komora Srbije (PKS), kao i nemačko Udruženje za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V), pozivaju kompanije iz Srbije i zemalja Zapadnog Balkana da budu deo regionalnog B2B projekta „Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana koji se sprovodi već devetu godinu zaredom.

Do sada je u okviru ovog projekta, koji se 2023. održava 12. oktobra u Kelnu, realizovano više od 3.500 B2B susreta prilikom kojih su sklopljeni brojni ugovori.

Cilj projekta je da nemačke firme pronađu proizvođače iz traženih industrijskih oblasti u Srbiji i državama Zapadnog Balkana. Više od 50 nemačkih kompanija potvrdilo je svoje učešće u projektu.

Zainteresovane nemačke kompanije dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za auto-industriju, zatim iz sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, a manji broj firmi je iz elektro i elektronskog sektora.

Koncept projekta je baziran na tzv. „B2B – reverse sourcing“ mehanizmu i od ove godine celokupan „matchmaking“ se odvija onlajn. Nemački kupci su izneli svoje proizvodne zahteve na platformi www.bmematchmaking.com. Dodatne informacije o projektu i načinu prijave dostupne su na sajtu Komore.

Pozivaju se sve zainteresovane kompanije da uzmu učešće u projektu, u skladu sa zahtevima prijavljenih nemačkih kompanija, a rok za dostavljanje prijave je 28. jul 2023. godine. Za sve informacije u vezi sa prijavnim formularom, kao i profilima nemačkih kompanija na osnovu kojih se precizno navodi šta bi sve kompanija/proizvođač iz regiona trebalo da sadrži u svom proizvodnom portfoliju, kako bi ispunila neophodne kvalifikacije za ostvarivanje potencijalne saradnje, molimo zainteresovane da se obrate Nemačko-srpskoj privrednoj komori.

Dodatne informacije o projektu dostupne su na sajtu Komore.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>