• 8

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kruševac dobija novu, domaću fabriku: Položen kamen temeljac, posao za 500 radnika

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Srbiji danas, u 1.600 privrednih društava koje posluju u tekstilnoj industriji, radi oko 60.000 ljudi

  • 8
Momirović Foto: Đorđe Krstić/MUST

U Kruševcu je danas, 28. juna, položen kamen temeljac za izgradnju nove tekstilne fabrike kompanije "Luss Textile".

- Ponosni smo na činjenicu da je danas u Kruševcu jedna ozbiljna domaća porodična kompanija pokrenula izgradnju nove fabrike, u kojoj će posao dobiti 500 radnika do kraja ove godine - izjavio je tom prilikom ministar trgovine, Tomislav Momirović.

Prema njegovim rečima, "Luss Textile" je porodična domaća kompanija koja je ponos Srbije.

- Porodica Mitrović je odlučila da kapital uloži u Srbiju i domaću radnu snagu, i da pored tekstilnih fabrika u Raški i Vlasotincu gde zapošljavaju 465 radnika, izgradi i fabriku u Kruševcu za novih 500 radnika. Srbiji su potrebne ovakve, uspešne, porodične kompanije i Vlada Republike Srbije će uraditi sve što je u njenoj moći kako bi podržala njihov razvoj. Nastavićemo da pregovaramo sa našim prijateljima u svetu, ali i u regionu, kako bismo otvorili nova tržišta za domaće kompanije i plasman njihovih proizvoda - dodao je Momirović.

Momirović je takođe naveo da je za dalji razvoj Kruševca od izuzetne važnosti otvaranje novih radnih mesta i nove fabrike, te da je za Srbiju ponos to što ima domaće porodične kompanije koje su zbog svojih proizvoda prepoznate kako u regionu, tako i širom sveta.

Momirović Foto: Đorđe Krstić/MUST

- U Srbiji danas, u 1.600 privrednih društava koje posluju u tekstilnoj industriji, radi oko 60.000 ljudi i sa sigurnošću mogu da kažem da se naša tekstilna industrija nalazi u fazi oporavka. Vrednost tekstilne robe koju je Srbija izvezla na ogroman broj svetskih tržišta u prošloj godini iznosila je više od 1 milijarde evra, i ja duboko verujem da tekstilna industrija može i mora da bude snažan motor daljeg privrednog razvoja Srbije i regiona - zaključio je Tomislav Momirović.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Provincijalac

    28. jun 2023 | 15:31

    Plata od 40h zagarantovana...i 3 godine preko agencije...

  • gradjanin

    28. jun 2023 | 15:05

    I Sid isto :( Kad god dodju udare kamen temeljac i nista se ne uradi. Obecavaju stalno, jer smo ne razvijena opstina i nikome nista. Sramota

  • Zoki

    28. jun 2023 | 15:39

    A plata 39.000 din bruto 6 dana u nedelji...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>