• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

U toku je Treći javni poziv Regionalnog Challenge Fonda: Možete se prijaviti do 7. jula

Vreme čitanja: oko 1 min.

Treći javni poziv Regionalnog Challenge Fonda za finansiranje obrazovnih ustanova otvoren je do 7. jula

  • 0
devojka žena biznis posao, radno okruženje

Foto: Shutterstock

Regionalni Challenge Fond (RCF) podseća sve zainteresovane da je u toku Treći javni poziv za podnošenje Izjava o zainteresovanosti.

Stoga, poziva konzorcijume ustanova za stručno obrazovanje i partnerskih kompanija iz svih ekonomija Zapadnog Balkana 6 i svih privrednih sektora, posvećenih zajedničkoj implementaciji programa stručnog ili dualnog obrazovanja, da podnesu prijave do 7. jula 2023. u 23:59.

Prijave mogu da podnesu konzorcijumi za stručno obrazovanje sastavljeni od institucija za stručno obrazovanje i obuke (škole, akademije strukovnih studija, fakulteti, JPOA) i najmanje dve kompanije po obrazovnom programu, koje zajednički sprovode programe stručnog, strukovnog ili dualnog obrazovanja.

Više informacija o podobnosti podnosilaca prijava i procedurama prijavljivanja nalaze se u Vodiču kroz Treći poziv za podnošenje izjava o zainteresovanosti koji je dostupan na ovom linku.

Prvi i drugi krug prijavljivanja privukli su više od 300 Izjava o zainteresovanosti iz svih šest ekonomija Zapadnog Balkana. U procesu selekcije odabrana su 63 projekta za finansiranje, a izdvojeno je oko 27 miliona evra za opremanje i unapređenje infrastrukture ustanova za stručno obrazovanje, kao i u obuke učesnika.

Iz Srbije je do sada odabrano 16 projekata sa iznosom investicija u bespovratna sredstva od oko 7 miliona evra.

Pogledajte i primer jednog od finansiranih projekata, koji zajednički spovode Mašinska škola iz Pančeva i kompanije ZF Srbija, Brose i Inox prerada.

Nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj dodelilo je 64,43 miliona evra za RCF, a Vlada Švajcarske, koju predstavlja Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), sufinansirala je dodatnih 9,7 miliona švajcarskih franaka.

Sredstva su poverena Nemačkoj razvojnoj banci (KfW), a projekat implementira Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana 6 (ZB6-KIF), zajednička inicijativa privrednih komora iz regiona

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>