• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Košulje po meri, generacija druga

Vreme čitanja: oko 2 min.

Malo je onih koji imaju tu sreću da im košulje iz ready-to-wear kolekcija stoje savršeno. Za sve (nas) ostale – Roberto Baressi će ih sašiti po meri

  • 0
Roberto Baressi Foto: Ivan Stanivuković

Iako su u poslednjoj deceniji znatno proširili svoj asortiman, prva asocijacija na Roberto Baressi bile su i ostale košulje. I to ne bilo kakve. Svakom koraku u šivenju posvećena je ogromna pažnja: materijali se dobavljaju isključivo od svetski čuvenih proizvođača, kragne imaju posebnu završnu obradu, izbor dugmadi je ogroman, manžetne su prilagođene prilici, krojevi odgovaraju svakoj figuri.

Međutim, to nekada nije dovoljno. Šta ako želite nešto „van standarda“? Roberto Baressi će to ostvariti.

Košulje made-to-measure

Izrada košulje po meri za Roberto Baressi već je tradicionalna. Iskustvo koje se 40 godina gradilo u ovoj porodičnoj kompaniji podrazumevalo je i šivenje po želji i meri klijenata, i košulja i drugih komada odeće. Sam proces se od početka nije mnogo promenio, ali u poslednjih 10 godina promenjene su okolnosti.

Zahvaljujući svojoj posvećenosti umetnosti šivenja, kompanija Roberto Baressi ostvarila je važne partnerske odnose sa vodećim svetskim proizvođačima i tako dobila sve što je potrebno da njihove košulje budu rame uz rame sa italijanskim, britanskim ili francuskim modnim brendovima.

Roberto Baressi Foto: Ivan Stanivuković

Kako danas izgleda šivenje košulje po meri

Najvažnije je to što se i dalje najveći deo procesa radi ručno. Nakon merenja, svaki klijent mora da donese određene odluke.

Prva je materijal, koji zavisi od prilike i ličnog ukusa. Zatim kroj – klasik, slim fit ili potpuno personalizovan. Lajsna za dugmad (ravna, skrivena ili klasična) uticaće i na izbor dugmića; kragna mora da bude i čvrsta i udobna; manžetna ne sme da smeta… Izvezeni monogram? Zašto da ne!

Sve će ići glatko dokle god znate šta i zašto želite. Međutim, šta ako niste sigurni u svoje izbore ili jednostavno ne znate u kakvoj košulji ćete se osećati savršeno?

Tada u prvi plan dolazi iskustvo koje Roberto Baressi i dalje pažljivo neguje. Uvek ćete dobiti pravi savet i preporuku, a da im treba verovati dokaz su verni klijenti koji im se iznova vraćaju.

U svakoj od njihovih prodavnica osećaćete se dobrodošlo i sve vaše nedoumice biće razrešene. Na kraju, imaćete i košulju po kojoj će vas zapamtiti. Jer dobra košulja gradi stil. A to nema cenu.

(Telegraf Biznis/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>