• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ima li reanimacije za čuveni Uljanik? Radnici napuštaju firmu, plate kasne, a kupca još nema

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sindikalac Boris Cerovac kaže da je od aprila do danas brodogradilište napustilo pedesetak radnika

  • 0
Uljanik Uljanik / Foto: Shutterstock

Sve više radnika pulskog preduzeća "Uljanik Brodogradnja 1856" napušta tu firmu, nakon što je uprava nedavno potpisala odluku o mogućem prestanku rada zbog nelikvidnosti.

Podsećamo da je početkom maja ove godine propao tender, te da nakon odustajanja Čeha nije bilo drugih zainteresovanih za kupovinu čuvenog jugoslovenskog brodogradilišta.

Sindikalac Boris Cerovac kaže da je od aprila do danas brodogradilište napustilo 50-ak radnika, kao i da se neki pitaju zašto nema štrajka. Ipak, dodaje da se "nadaju boljim vremenima".

- Ja se lično nadam da će biti bolje i da će Uljanik stati na noge. Ako dođe do kupovine, ostaćemo. U protivnom nas više nema - kaže Cerovac, a prenosi lokalni portal Istra24.

U odluci o mogućem prestanku rada navodi se da je donesena zbog nepovoljne poslovne situacije, nelikvidnosti i neisplaćenih plata za maj. Radnici tokom juna, na osnovu ove odluke, imaju pravo na naknadu od 700 evra bruto.

Inače, oni su tek nedavno dobili plate za april, a rečeno im je, kažu, da bi zarada za maj trebalo da bude uplaćena "uskoro".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>