• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlasnik "Kartijea" otkrio šta ga drži budnim noću: Plaši se da "siromašni dolaze po bogate"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Procenjuje se da se bogatstvo vlasnika "Kartijea" kreće oko 7,5 milijardi dolara

  • 2

Vlasnik multimilijarderske kompanije za luksuzni nakit "Kartije" (Cartier) otkrio je svoj najveći stah - od robota koji će zameniti radnike i siromašnih koji se "dižu" da sruše bogate.

Govoreći na Samitu o luksuzu Financial Times-a u Monaku modni tajkun je rekao da  ne može da spava pri pomisli na društveni preokret za koji misli da je neizbežan.

Prema pisanju Bloomberg-a Johan Rupert je rekao na konferenciji da ima na umu da kada se siromašni uzdignu, srednja klasa neće hteti da kupuje luksuzna dobra iz straha da će otkriti svoje bogatstvo javlja Independent.

Dodao je da je čitao o promenama u tehnologiji rada, kao i o nedavnim podacima Oksfama koji sugerišu da 1 odsto najvećeg svetskog stanovništva sada poseduje više bogatstva od ostalih 99 odsto.

- Kako će se društvo nositi sa strukturnom nezaposlenošću i zavišću, mržnjom i socijalnim ratovima? U ovoj fazi uništavamo srednju klasu i to će uticati na nas. Nije fer. Tako da je to ono što me drži budnim noću.

Procenjuje se da se bogatstvo vlasnika "Kartijea" kreće oko 7,5 milijardi dolara stečeno od brendova uključujući pomenutu kompaniju luksuznog nakita, kao i "Chloe" i "Vacheron Constantin".

(Telegraf Biznis)

Video: Ovo su pet najskupljih razvoda ikada

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    1. jul 2023 | 12:31

    Da si posteno zaradio ne bi se bojao...

  • Nice

    1. jul 2023 | 10:59

    Pa podeli siromasnima kad imas vec toliko bogastvo.Onda ces mirno moci da spavas.😉

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>