• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najjeftinija država za život: U njoj sa jednim evrom možete uživati ceo dan

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Karačiju je isprobao jahanje kamila, vozio se tuk-tukom i pogledao ples otrovnih zmija uz zvuk frula, a autobusku kartu platio je samo tri centa

  • 1
pakistan Foto: Pixabay/Samina_Kousar

Prema podacima stranice The World of Statistics, Pakistan je proglašen najjeftinijom državom za život. 

Da bi proverio da li je to istina Džoš Larkin sa YouTube kanala "The Burnt Chip" otputovao je u njegov najveći grad, glavnu morsku luku i finansijski centar - Karači.

U Karačiju je jednu britansku funtu, odnosno oko 1,2 evra zamenio za 400 pakistanskih rupija i pokušao da istraži šta sve sa tolikom količinom novca može da kupi u jednom danu.

Svoje doživljaje zabeležio je kamerom i video objavio na YouTube-u, gde ga je do sada pregledalo više od 2,5 miliona ljudi, piše Punkufer.hr.

Larkin se na početku dana osvežio tradicionalnim pakistanskim pićem doodthom, koje se pravi od mleka, šećera, leda i gaziranog napitka, a na ulici ga je platio svega 30 rupija.

Za ručak je pojeo birjani, začinjeno jelo napravljeno od riže, krompira i piletine i popio gazirano piće za samo 30-ak centi, a za večeru je uživao u ražnjićima od morskih plodova na koje je potrošio otprilike sličan iznos.

U Karačiju je isprobao jahanje kamila, vozio se tuk-tukom i pogledao ples otrovnih zmija uz zvuk frula. Autobusku kartu platio je samo tri centa.

U šetnji Karačijem otkrio je da najam stana u tom gradu stoji oko 60 evra, što je barem pet do deset puta jeftinije nego u većini evropskih gradova.

(Telegraf Biznis)

Video: Pet načina da sačuvate više novca u džepu, već danas!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>