• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

EU podržala izmene Zakona o planiranju i izgradnji: "Domaći propisi se uspešno usklađuju sa evropskim"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gert Jan Kopman je boravio u poseti Srbiji sredinom maja, kada se sastao sa ministrom Vesićem

  • 1
gradnja

Foto: Facebook / Горан Весић

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, primio je pismo generalnog direktora u Direktoratu za susedstvo i pregovore o proširenju Evropske unije, Gerta Jana Kopmana, u kojem je istaknut značaj što skorijeg usvajanja seta zakona koje je resorno ministarstvo uputilo u skupštinsku proceduru, a što će Unija posebno vrednovati u narednom izveštaju o napretku Srbije.

Vesić je naveo da je Kopman u pismu pozdravio sve korake koje Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture preduzima u pogledu usklađivanja domaćih propisa sa evropskim zakonodavnim okvirom i pravnim tekovinama.

- U pismu je posebno ohrabrio Ministarstvo da nastavi sa dobrim radom, ističući da se raduje brzom usvajanju predloga zakona koji su upućeni u skupštinsku proceduru i što će posebno biti prepoznato u narednom izveštaju o napretku Srbije u procesu pridruživanja Evropskoj uniji - istakao je Vesić.

Naveo je i da je poruka iz EU veoma važna kao potvrda dobrog rada ministarstva na unapređenju zakonodavstva u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, jer su sve izmene zakona koje se predlažu, pre svega, u funkciji usklađivanja propisa sa Unijom, u korist građana Srbije.

Gert Jan Kopman je boravio u poseti Srbiji sredinom maja, kada se sastao sa ministrom Vesićem, i tom prilikom pozdravio najavljeno ukidanje Zakona o linijskoj infrastrukturi kroz Izmene i dopune Zakona o planiranju i izgradnji, koje je Vlada Srbije nedavno uputila parlamentu na usvajanje.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>