• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Važno obaveštenje za kompanije u Srbiji: Danas ističe rok za kompletiranje finansijskih izveštaja

Vreme čitanja: oko 1 min.

APR podseća da je podnošenje navedenih zahteva moguće najkasnije do kraja 2023. godine, ali se tada plaća naknada za kašnjenje

  • 0
Laptop, posao, finansije, devojka, konsultant, statistika, analiza, grafik, grfici, finansijki izveštaj Foto: Shutterstock

Agencija za privredne registre (APR) saopštila je da danas, 30. juna, ističe zakonski rok za dostavljanje dokumentacije uz finansijske izveštaje.

Kako se navodi, obveznici revizije, čiji je redovan godišnji finansijski izveštaj javno objavljen kao potpun i računski tačan, dokumentaciju dostavljaju kreiranjem novog zahteva "Dokumentacija uz RGFI", putem posebnog informacionog sistema Agencije za sastavljanje i dostavljanje finansijskih izveštaja.

Ukoliko su vršene izmene u odnosu na javno objavljen izveštaj, dokumentacija se dostavlja putem zahteva "Korigovani RGFI sa dokumentacijom".

APR podseća da je podnošenje navedenih zahteva moguće i po isteku zakonskog roka, a najkasnije do kraja 2023. godine, s tim da je u tom slučaju neophodno platiti dodatnu naknadu usled neblagovremenog dostavljanja izveštaja.

Obveznici revizije koji nisu postupili po javno objavljenom "Obaveštenju o nedostacima" - usled čega im je redovan godišnji finansijski izveštaj javno objavljen kao nepotpun i računski netačan ili je javno objavljena informacija da izveštaj ne može biti objavljen usled neplaćene naknade - imaju mogućnost da najkasnije do kraja godine dostave potpun i računski tačan izveštaj zajedno sa dokumentacijom, putem zahteva 2RGFI i dokumentacija". U tom slučaju, navodi APR, plaća se uvećana naknada usled kašnjenja u dostavljanju RGFI, odnosno dokumentacije.

(Telegraf Biznis)

Video: 50 godina Društva za informatiku Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>