• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li biste probali "Godzila ramen"? Činija supe sa krokodilovom nogom košta 50 dolara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog izazova nabavke krokodilskih nogu i poteškoća u pravljenju jela, dnevno se mogu poslužiti samo dve činije

  • 2

Prodavnica brze hrane u južnom Tajvanu zaintrigirala je ljude kreiranjem "Godzila ramena", jela koje izgleda kao da će poznata ikona japanskog filma da ispuzi iz činije i zgrabi vas.

Jelo koje se služi u Vitch Cat Kvai, restoranu u gradu Douliu na jugu Tajvana, sadrži meso krokodila.

Vlasnik restorana, koji je tražio da ga identifikuju samo po prezimenu, Čien, rekao je za CNN Travel da se supa sastoji od prepeličjih jaja, svinjetine, bebi kukuruza, sušenih izdanaka bambusa, crnih gljiva i kockica riblje paste, i krokodilske noge - konkretno, prednje.

Čien dodaje da zbog izazova nabavke krokodilskih nogu i poteškoća u pravljenju jela, dnevno se mogu poslužiti samo dve činije Godzila Ramena. On naplaćuje 50 dolara po činiji.

Deo troškova potiče od količine posla potrebnog za pravljenje jela.

Nakon što se krokodilski krak očisti, natrlja se alkoholom i mešavinom začina (đumbir, beli i mladi luk). Nakon toga, treba ga dinstati u prepoznatljivoj čorbi restorana dva sata. Ukupno, ceo proces traje oko tri sata.

- Mnogi kupci kažu da meso krokodila ima ukus piletine, ali da je elastičnije i mekše. Mislim da ima ukus kao pileće nogice - rekao je Čien.

Čienova kreacija koja je privukla pažnju dolazi samo mesec dana nakon što je restoran u Tajpeju postao viralan jer je služio ramen prekriven džinovskim izopodom, rakom sa 14 nogu.

U tom slučaju, međutim, priprema jela je bila mnogo jednostavnija – kuvar je izvestio da je izopod kuvao na pari deset minuta pre nego što ga je dodao na vrh činije ramena.

Gosti koji žele da sami probaju jelo moraće da se pridruže listi čekanja. Trenutno, kaže kuvar, rezervacije su pune do kraja avgusta.

Na Tajvanu je legalno uzgajati i jesti krokodile koji nisu označeni kao zaštićene vrste.

(Telegraf Biznis)

Video: Ako su vam se prijele bubašvabe za večeru na ovoj farmi ih možete kupiti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>