• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rusija potvrdila uspostavljanje direktnog leta sa Kubom: Ponovo će leteti za Varadero od 1. jula

Vreme čitanja: oko 1 min.

Letovi će biti obavljani dva puta nedeljno

  • 3
Maria Zakharova, Marija Zaharova Foto: Tanjug/AP

Zamenik ruskog premijera Dmitrij Černišenko rekao je novinarima sredinom maja da će Rusija od 1. jula obnoviti redovne letove sa Kubom, a ovu informaciju juče je potvrdila Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prenosi FL360aero.

"Po naredbi predsednika, od 1. jula, biće obnovljena redovna avijacija sa Kubom. Odgovarajuća direktiva je poslata Aeroflotu", rekao je tada zamenik premijera.

Prema najnovijim saznanjima koje je iznela Zaharova, letovi će biti obavljani dva puta nedeljno, od strane podružnice Aerolofta, "Rusija erlajns" i kontekstualizovani su u tekućem razvoju vazdušne veze Rusije sa drugim zemljama uprkos zapadnim sankcijama.

- Duboko smo uvereni da će ova odluka, doneta na osnovu strateškog partnerstva, još više približiti Kubu - rekla je Zaharova.

- To će nesumnjivo dati novi podsticaj našim humanitarnim i poslovnim vezama i pomoći da se povrati ruski turistički tok na gostoljubivo i našim građanima tako poznato ostrvo slobode - zaključila je ona.

(Telegraf Biznis)

Video: Sankcije su ih ojadile za milijarde ali to njima ne smeta: Deset najbogatijih ruskih oligarha

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>