• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Obezbeđeno 15 tona dizela za saniranje posledica poplava u Požegi: "Moramo što pre da saniramo štetu"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministar Momirović obišao je klizišta koja prete da ugroze više od 50 kuća

  • 0
požega, tomislav momirović Foto: Đ.K.

Za saniranje štete i pomoći ljudima, čija su domaćinstva na teritoriji opštine Požega pretrpela ogromnu štetu usled obilnih padavina, ozbezbeđeno je 15 tona evro dizela, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine.

Ministar Tomislav Momirović obišao je klizišta koja prete da ugroze više od 50 kuća.

- Poplave su za nas završene onog trenutka kada ljudi, koliko toliko, obnove svoju imovinu i vrate se svakodnevnim životnim aktivnostima, kakve su bile pre ovih ogromnih padavina i poplava koje su pogodile Zapadnu Srbiju i Požegu, ali i ostatak zemlje. Za nas poplava nije prestala onog momenta kada se voda povukla, tada je počela druga faza, kada ljudima moramo da pomognemo da se izbore sa posledicama poplava - rekao je ministar.

Tokom obilaska, Momirović je iskoristio priliku da apeluje na privrednike i privredna društva da koriste usluge osiguranja.

- Posledice velikih padavina i poplava su zaista ogromne. Nekoliko poljoprivrednih preduzeća su imala ogromne štete, a nisu bili osigurani. Ovo nije dobra i pametna odluka i koristim priliku da zamolim osiguravajuće kuće da još više informišu privredne subjekte, ali molim i ljude da se više informišu o mogućnostima osiguranja, a kako bi zaštitili svoju imovinu i svoje interese, i kako bi lakše poslovali i umanjili rizike. Uloga osiguranja je jako važna u eventualnoj šteti koja može da nastane iz bilo kog razloga.

Prethodno tokom dana ministar Momirović je održao sastanak sa čelnicima opštine Požega na čelu sa predsednikom opštine Đorđem Nikitovićem i tom prilikom razgovarao o načinima kako Ministarstvo trgovine i Vlada Republike Srbije mogu da pomognu ovoj opštini.

- Ljudi su ostali bez kuća, obradivog zemljišta i Vlada Republike Srbije će pomoći svima. Radićemo zajedno sa opštinom Požega na sanaciji infrastrukturnih objekta, objekata javne namene, kao i objekata za stanovanje i ekonomskih objekata. Moramo da što pre saniramo štetu i zato na ovaj način, kroz donaciju 15 tona evro dizela, želimo da pomognemo opštini Požega, da sa svojom mehanizacijom može da dođe do svakog ugroženog domaćinstva - zaključio je ministar Momirović.

(Telegraf Biznis)

Video: Nevreme u Vojvodini: Oborena stabla, udar groma, problemi u snabdevanju strujom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>