• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Kanadi nekoliko hiljada sindikalnih radnika: Nastavili štrajk u lukama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Članovi ILVU Kanade štrajkovali su na lokacijama širom Britanske Kolumbije

  • 0
Roterdam, luka Foto: Profimedia

Nekoliko hiljada sindikalnih radnika u lukama u kanadskoj zapadnoj provinciji Britanska Kolumbija nastavili su štrajk nakon što nisu uspeli da postignu dogovor o obnovi ugovora za ceo taj sektor koji je istekao u martu, saopštila je danas grupa poslodavaca.

Udruženje pomorskih poslodavaca Britanske Kolumbije (BCMEA) je navelo da se to udruženje sastalo sa sindikatom Međunarodnom unijom za dugoročne i skladišne poslove Kanade (ILVU Kanada) u četvrtak i petak u razgovorima uz podršku Federalne službe za posredovanje i mirenje, ali da, nažalost, provizorni sporazum nije postignut.

Članovi ILVU Kanade štrajkovali su na lokacijama širom Britanske Kolumbije.

Iz sindikata su naveli za Rojters da će izdati saopštenje kada se postigne rešenje za spor u vezi sa kolektivnim ugovorom koji pokriva oko 7.500 zaposlenih na 30 terminala u Britanskoj Kolumbiji.

Štrajk bi mogao da ima ozbiljne posledice na kanadsku privredu i mala preduzeća, saopštila je Kanadska federacija nezavisnog poslovanja (CFIB). Sindikat priobalnih radnika saopštio je u sredu da je izdao obaveštenje o 72-časovnom štrajku.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>