• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gradski menadžer o detaljima Ekspo 2027 izložbe: "Hotelijeri će morati posebno da se spreme"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mi smo se za ovaj prostor u potpunosti pripremili sa urbanističke strane, kazao je gradski menadžer Miroslav Čučković

  • 1
Expo 2027 Srbija Foto: Vlada Srbije

Gradski menadžer Miroslav Čučković izjavio je danas da će prostor buduće Ekspo 2027 izložbe biti jedno od najvećih gradilišta u jugoistočnoj Evropi, a da će Beograd biti u prilici da ugosti tri miliona gostiju iz više od 130 zemalja sveta.

- Zbog fenomenalne pobede koju smo ostvarili kao država i Beograd, u konkurenciji sa velikim evropskih državama, imamo priliku da budemo domaćini poslovne olimpijade u Beogradu. Napravićemo apsolutno novi sajam sa izložbenim halama za sve vrste delatnosti i sve privredne aktivnosti koje postoje u Evropi i svetu - rekao je Čučković za Tanjug.

Kazao je i da početak radova na infrastrukturi pre nekoliko dana govori da će ovaj prostor imati dovoljnu količinu stuje, gasa, vode i svega potrebnog za budući prostor.

- U neposrednoj blizini Ekspa biće i Nacionalni stadion sa stambenim kompleksom. Kompletno stambeno tkivo od 32 kvadratna kilometara, koje oivičavaju reka Sava i saobraćajnica Miloš Veliki, pružiće mogućnost da se Beograd širi ka ovom prostoru koji će imati adekvatne uslove za infrastrukturni razvoj.

Čučković je rekao da će i hotelijeri imati dosta posla.

- Oni moraju da se pripreme za taj događaj. Sa obzirom da su naši kapaciteti oko 11.700 kreveta u hotelima, sigurno je da će duplo više prostora trebati za prijem svih gostiju Ekspa. Jako sam ponosan što će parola "Beograd je svet" biti pokazana u najboljem svetlu upravo 2027. godine na ovom prostoru - rekao je on i objasnio da će Beograd dobiti novu železničku vezu do aerodroma, kao i da će ona ići od bloka 42 na Novom Beogradu, preko Zemun polja do aerodroma "Nikola Tesla", a odatle ka prostoru Nacionalnog stadiona.

- Imaćemo i jedan industrijski kolosek pomoću kojeg će biti dovoženi svi eksponati do ovog prostora. Mi smo se za ovaj prostor u potpunosti pripremili sa urbanističke strane. To je bio jedan od preduslova za kandidaturu Beograda. Planom generalnog šinskog sistema grada Beograda smo predvideli vezu do Nacionalnog stadiona, tako da su stvoreni preduslovi za izgradnju te pruge - istakao je Čučković.

Takođe je podsetio da će Prokop biti novo železničko čvorište brzih i savremenih vozova u Srbiji.

(Telegraf Biznis)

Video: Momirović: Expo 2027. najveći događaj koji će biti organizovan u Srbiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>