• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija bira zemaljskog operatera na aerodromu, Vesić najavio tender: "Imamo pravo, Vansi mora da poštuje"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesić je istakao da Vansi ima obavezu da aerodromske službe rade besprekorno

  • 1
Aerodrom Nikola Tesla, parking i prilazi Belgrade Airport

Direktorat za civilno vazduhoplovstvo uskoro će, po hitnom postupku na osnovu naloga koji sam dao, raspisati tender za nove operatere zemaljske operative na aerodromu "Nikola Tesla", na šta Srbija ima pravo prema koncesionom ugovoru s kompanijom "Vansi", kako se ne bi dešavalo da letovi kasne i stvaraju se gužve, jer nema dovoljno radnika u sortirnici prtljaga, najavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Vesić je govoreći o problemu na beogradskom aerodromu, rekao da država poštuje kompaniju "Vansi", kao jednu od najvećih u svetu, koja je platila pola milijardi evra Srbiji za koncesiju, uz obavezu da u narednih 25 godina plate 228 miliona i da ulože preko 730 miliona evra, koja je izgradila novi terminal i pistu.

Istakao je Vansi ima obavezu da aerodromske službe rade besprekorno i da putnici koji su platili karte, kao i njihovu aerodromsku uslugu, dobiju to šta su platili.

Podsetimo, ministar je od "Vansija" zatražio da sprovedu mere, zaposle više ljudi i da ih bolje plate, jer je to razlog što nemaju dovoljno radnika.

Neke mere su sproveli, obećali su veće plate zaposlenima pa je situacija bolja, ali još nije dovoljno dobra, konstatovao je Vesić, dodajući da će nastaviti da traži od njih da poštuju ugovor sa Srbijom.

U međuvremenu, na aerodromu "Nikola Tesla" su prisutne inspekcije Direktorata za civilno vazduhoplovstvo i svaki dan se proverava imaju li dovoljno radnika kako na prijemnim šalterima tako i na KD vratima i na sortirnici, istakao je ministar.

(Telergaf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sremac

    2. jul 2023 | 23:15

    Skoro ih šef hvalio na otvaranju piste.... Ne znam o čemu se radi....?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>