• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Počinje kapitalni projekat u Beogradu: Memorandum za tunel od Savske do Dunavske padine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potpisivanjem je, prema recima gradonačelnika Šapića, praktično formalizovana odluka da se krene u realizaciju ovog projekta

  • 0
Karađorđeva Foto: Miloš Plazačić

U Skupštini Beograda danas je potpisan Memorandumom o razumevanju za projekat za gradnju tunelske veze od Karađorđeve ulice do Dunavske padine, sa pristupnim saobraćajnicama, parkovskim površinama i infrastrukturom.

Memorandum su potpisali gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali, v.d. direktora Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Milan Vranić i ovlašćeni predstavnik kompanije „Power Ćina International Group Limited“ Jang Bo.

Potpisivanjem je, prema recima gradonačelnika Šapića, praktično formalizovana odluka da se krene u realizaciju ovog projekta.

Ministar Mali je izjavio da je reč o kapitalnom projektu za Beograd i da Srbija ne odustaje od kapitalnih investicija već u njih, kao i životni standard građana, ulaže novac.

Kako je rekao, novca ima pošto je za prvih šest meseci bio planiran manjak od 95 milijardi dinara, a ostvaren je plus od 14,5 milijardi.

Novac za izgradnju tunela obezbediće Vlada Srbije, još sne zna koliko će koštati, ali se procenjuje da je reč o sumi od oko 150 miliona evra.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>