• 5
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Privatni bazeni u Beogradu poskupeli i za 500 dinara: Na jednoj stavci bezobrazno uzimaju novac i krše zakon

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta se vikendom dobija više, odnosno radnim danom manje?

  • 5
Bazen karte cene Foto: Shutterstock, Telegraf.rs

Počela je letnja sezona i na bazenima, ali cenovnici su promenjeni i ove godine. I dok su na mnogim javnim gradskim kupalištima ulazi besplatni, privatni su odlučili da povećaju cene svojih usluga. Verovatno pod izgovorom kako je "sve poskupelo".

Osim gradskih odnosno javnih bazena, sugrađanima su na raspolaganju i privatni bazeni koji su postali popularni tokom prethodnih godina.

Međutim, ono što ne nije tako lepršava vest jeste da su cene ove godine drugačije. I to, kako smo na prvi pogled videli, za minimum 200 dinara.

Celodnevne ulaznice za odrasle koje su ranije bile 600, pa 800 dinara, ove godine koštaju 1.000 dinara. Taj iznos važio je ranije za vikend paket, koji je ove godine 1.500 dinara (dakle ta usluga je uvećana za 500). Takođe, akva park ima i akciju, pa je dolazak u 15 časova prošle godine koštao 500 dinara, dok je sada pomereno vreme, pa akcija važi od 15. 30 h a nju ćete platiti  700 dinara.

To praktikuju gotovo svi akva parkovi van Beograda, pa je jedan veliki i prilično posećen, tokom radnih dana ulaz naplaćuje 1.000 dinara po osobi za ceo dan, a tokom vikenda 500 dinara više za istu uslugu.

"Šta se vikendom dobija više, odnosno radnim danom manje? Morala bi da postoji specifikacija, i obrazloženje usluge, u suprotonom, ovo je kršenje zakona", kaže sagovornik Telergaf Biznisa.

Naime, po zakonu za istu uslugu ne mogu se naplaćivati dve različite cene, ili preciznije isti proizvod ne može imati dve različite cene.

"To je proizvod, ili usluga kao i svaka druga, pa zamislite da hleb u dva dana biti skuplji, pa da se vraća cifra", kaže nam Marko Dragić, pravni savetnik pri NOPS.

Privatni bazeni sve popularniji

Iako su gradski bazeni povoljnija opcija, zbog često velikih gužvi i buke na javnim sve su popularniji privatni bazeni.

Radno vreme bazena je uglavnom je od 10 do 19 časova. Cena dnevne ulaznice za odrasle osobe iznosi od 600 dinara pa na gore, dok je ulaznica za decu 300 dinara. Bazeni nude česte akcije koje možete pronaći na njihovom sajtu.

Posetioci mogu kupiti i poludnevnu kartu. Napominjemo i da nije dozvoljeno unošenje hrane i pića u ove objekte.

(Telegraf Biznis)

Video: Rado bismo se teleportovali ovde danas: Grad okupan luksuzom, zavodi mirisom limuna i skupih parfema

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    3. jul 2023 | 22:38

    Valjda mogu da odrede cenu da budu solventni poenta je nesto i da zarade, a ja kao korisnik sam odlucujem dal cu da koristim bazen ili ne

  • Ja sam ja

    3. jul 2023 | 22:42

    Pa sta je problem? Ako su privatnici, njihova stvar kakve ce cene da budu, ne moze niko drugi da im odredjuje. Pored toga, bazeni su besplatni u Beogradu, pa racunaju da ce im biti manja poseta bas zbog toga

  • general Ološ

    4. jul 2023 | 09:29

    Mislim da je izjava jednog od korisnika privatnih bazena gde poredi cene hleba i korišćenja privatnog kupališta, prava slika bahatih i zadriglih lezilebovića koji bi da arče tuđu imovinu za džabe. Hleb je nasušna ljudska potreba, a uživanje u privatnim bazenima je luksuz, a luksuz je uvek imao visoku cenu. Ako ti to ne odgovara, imaš lavor i česmu, a imaš i Dunav i Savu..., sve vam je dragi Bog dao, ali vi ne bi da se potrudite da uradite, nego da otimate tuđe. Ovi jadnici koji se raduju da će zbog visokih cena propasti privatni bazeni, pa samo možete da se znojite i cmizdrite, uvek će biti onih koji hoće da uživaju za svoje pare, ceneći tuđi rad. Zato i imaju i mogu da plate, jer nisu zavidni i mrzovoljni zbog uspeha vrednih ljudi.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>