• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Monster kupuje rivala za 362 miliona dolara: Bili na sudu zbog tvrdnji da energetska pića leče

Vreme čitanja: oko 1 min.

Monster je podneo tužbu 2018. godine na osnovu toga što je Bang Enerdži iznosio pogrešne tvrdnje o koristima pića za fizičko i mentalno zdravlje

  • 0
Energetsko piće Foto: Pixabay.com

Kompanija Monster Beverage Corp. pristala je da iz stečaja kupi svog manjeg rivala Bang Enerdži nakon što je gigant pića odigrao ulogu u propasti te kompanije.

U podnesku predatom prošle nedelje stečajnom sudu, Monster je rekao da će platiti 362 miliona dolara za imovinu Banga, koja uključuje energetska pića i objekat u Feniksu.

Bang Enerdži, koji je u vlasništvu kompanije Vital Farmaceutikals sa sedištem u Floridi, podneo je zahtev za bankrot prošlog oktobra nakon što ju je Monster tužio zbog lažnog reklamiranja i drugih navodnih nedoličnog ponašanja, a porota iz Kalifornije je dodelila Monsteru 293 miliona dolara.

Monster je podneo tužbu 2018. godine na osnovu toga što je Bang Enerdž iznosio pogrešne tvrdnje o koristima pića za fizičko i mentalno zdravlje. U aprilu im je naređeno da prestanu sa oglašavanjem pića koja sadrže "super kreatin", kako je preneo Rojters.

Monster je tvrdio da pića kompanije Bang Enerdži ne sadrže kreatin, supstancu koja se koristi u suplementima za vežbanje, i da "super kreatin" ne nudi zdravstvene koristi. Bang Energi je tvrdio da njegovo "čudotvorno piće" može "preokrenuti kašnjenje u mentalnom razvoju" i pomoći u lečenju neuroloških poremećaja.

- Iako se Monster nada da će transakcija biti završena, nema garancije da će dobiti odobrenje stečajnog suda - saopštila je kompanija u ponedeljak.

To je zato što ugovor čeka reviziju od strane Federalne trgovinske komisije, koja je 22. juna poslala drugi zahtev kompanijama, tražeći više informacija o planiranoj akviziciji.

Bang Enerdž posluje od 1993. godine, razvijajući napitke, suplemente i proizvode za vežbanje, uključujući Meltdovn, Kuash, Vooz i Redline.

(Telegraf Biznis)

Video: Kralj kokaina dobio pivo sa svojim likom i imenom, koštaće 400 dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>