• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznata avio-kompanija ukida prvu klasu: Kada će doći do bitne promene?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Katar Ervejz trenutno ima 14 aviona koji nude sedišta u prvoj klasi. Deset aviona su Erbas A380, a četiri Boing 777-300ER

  • 0
Qatar Airways Foto: Pixabay

Avio-kompanija Katar Ervejz rešila je da u sledećoj generaciji aviona ukine prvu klasu. Izvršni direktor kompanije Akbar Al Baker, kaže da se ulaganje u luksuzna sedišta ne isplati, jer biznis klasa avio-kompanije nudi slične pogodnosti.

- Zašto biste ulagali u potklasu aviona koji vam već pruža sve pogodnosti koje vam pruža prva klasa. Ne vidim potrebu - rekao je Al Baker za Bloomberg tokom godišnjeg generalnog sastanka Međunarodnog udruženja za vazdušni saobraćaj (IATA) u Istanbulu.

On kaže da će do promene doći na sledećoj generaciji aviona Boing 777X. Prema Aerotajmu, Katar Ervejz trenutno ima 14 aviona koji nude sedišta u prvoj klasi. Deset aviona su Erbas A380, a četiri Boing 777-300ER, piše Yahoo Life.

Boing je pauzirao proizvodnju 777X, ali planira da se nastavi pre 2024. godine. Al Baker kaže da će Katar Ervejz biti prva aviokompanija koja će uzeti 777X, a bili su i prvi korisnik 777X-BF u januaru 2022. godine.

Boingov 777X je najveći i najefikasniji dvomotorni mlaznjak na svetu. Dizajniran je sa unapređenom aerodinamikom i motorima, koji omogućavaju avionu da isporuči 10 odsto nižu potrošnju goriva i emisije i 10 procenata niže operativne troškove od konkurencije.

Međutim, ne radi se samo o performansama. Ovaj avion ima prostranu i široku arhitekturu kabine i inovacije iz 787 Dreamliner-a.

Al Baker kaže da su njihove najbolje investicije u poslovnoj klasi, brendiranoj kao "K Suite", gde putnici imaju luksuzan doživljaj od prijave do preuzimanja prtljaga.

Putnici K Suite-a mogu iskusiti potpunu privatnost u avionu sa kliznim vratima. Svaki apartman ima ambijentalno osvetljenje, potpuno ravne krevete i veliki prostor za odlaganje stvari.

Za ljude koji putuju sa porodicom, prijateljima ili kolegama, pokretni paneli pretvaraju prostor apartmana u prostor za druženje, omogućavajući vam da radite, večerate ili se družite sa svojom putničkom ekipom.

(Telegraf Biznis)

Video: Najveći svetski sajam poslovne (biznis) avijacije EBACE u Ženevi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>