• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još jedna firma tuži Tviter: Traže pola miliona evra za neisplaćene poslove

Vreme čitanja: oko 1 min.

Privatna kompanija iz Sidneja navela je da je od 2022. godine do početka ove godine obavila posao u četiri zemlje

  • 0
Tviter Ilon Mask, Musk Twitter Foto: Tanjug/AP

Australijska firma za upravljanje projektima tužila je Tviter američkom sudu, tražeći kumulativnu isplatu 655.000 dolara zbog navodnih neplaćenih računa za posao koji je obavljen u četiri zemlje, navodi se u sudskom podnesku.

Privatna kompanija iz Sidneja navela je da je od 2022. godine do početka ove godine, instalirala senzore u Tviterovim kancelarijama u Londonu i Dablinu, završila opremanje kancelarije u Singapuru i ispraznila poslovni prostor u Sidneju, prenosi CNN.

Za ove poslove, Tviter je dugovao kompaniji 701.700 dolara respektivno.

S obzirom da kompanija više nema kancelariju za odnose sa javnošću, Rojters nije mogao odmah da dođe do Tvitera u Australiji.

Rečeno je da firma traži kompenzaciju štete u iznosu koji će se utvrditi na sudu, sudske troškove i kamatu po maksinmalnoj zakonskoj stopi.

U maju, bivša firma za odnose sa javnošću podnela je tužbu njujorškom sudu, rekavši da Tviter nije platio svoje račune, dok je ranije ove godine, savetodavna kompanija sa sedištem u Americi, takođe tužila kompaniju, tražeći oko 1,9 miliona dolara za neplaćene račune, nakon što su savetovali Tviter o akviziciji od strane Maska.

Takođe, britanska nezavisna komercijalna firma, koja upravlja imovinom koja pripada monarhiji, u januaru je započela sudski postupak zbog navodne neplaćene kirije u sedištu Tvitera u Londonu.

(Telegraf Biznis)

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>