• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

U julu se otvara prva deonica autoputa Niš-Merdare: Važna veza sa lukom Drač

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vesić je istakao da je deonica Niš - Merdare veoma važna zbog povezivanja sa lukom Drač

 • 1

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će u julu biti otvorena prva deonice autoputa Niš-Merdare koji je, kako je rekao, veoma važan jer će nas povezati sa lukom Drač.

Vesić je, gostujući na televiziji Prva, naveo da će u oktobru biti otvoren autoput Ruma-Šabac, a da će do kraja oktobra biti završeno i novih deset kilometara na Moravskom koridoru, čime će čitav Kruševac biti povezan sa autoputem.

Podsetio je da je nedavno otvorena obilaznica oko Beograda, do Bubanj potoka, a kometarišući blokadu te saobraćajnice naveo je da Srbija takvim blokadama ostaje uskraćena za oko dva vrtića jer je otprilike tolika vrednost štete nastale samo na naplati putarine.

Vesić je rekao da ne može da razume da neko svoje političke ciljeve želi da ostvari tako što će da maltretira druge građane.

“Mogu da razumem da neko izađe sa programom i traži podršku građana jer je to politika i potpuno normalno u demokratskom društvu, ali da maltretirate druge građane i još da kažete znamo da vas maltretiramo, ali pošto smo nemoćni i ne možemo da pobedimo na izborima, nemamo drugi način da dođemo na vlast nego da vas maltretiramo, to je nešto što nije zabeleženo u političkoj istoriji”, rekao je Vesić.

Naveo je da svaki imaju pravo da izraze svoj politički stav, ali da je potpuno normalno da vode računa da time što rade ne ugrožavaju druge ljude. Vesić je rekao da nije isto kada se blokira ulica ispred Narodne skupštine i kada se to uradi na autoputu, te istakao da svaka blokada autoputa nanosi ogromnu štetu zemlji.

“Stranci koji treba da prođu kroz Srbiju odustaju od toga jer ne znaju da li će naći u koloni u kojoj će stajati tri ili četiri sata, kao i naši ljudi”, rekao je Vesić i istakao da autoputevi moraju da budu prolazni.

Naveo je da opozicija, vodeći svoju političku borbu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i SNS, nanosi štetu svim građanima Srbije što je, dodao je, nedopustivo.

“Moja molba je da se autoputevi ne blokiraju. Vidim da ove nedelje to nemaju nameru da rade što je dobra vest za sve građane Srbije i nadam se da razumeju, imajući u vidu koliko im se malo ljudi odazvalo na prošlu blokadu, da to ne treba da rade i da ljudi, čak i oni koji ne misle isto kao vladajuća stranka, ne žele da učestvuju u blokadama autoputeva i maltretiraju druge građane”, rekao je Vesić.

Istakao je da je otvaranje obilaznice oko Beograda velika pobeda i ostvarenje politike predsednika Vučića koja podrazumeva saobraćajno povezivanje Srbije što, dodao je, znači da se zemlja bolje razvija jer imamo više investitora i radnih mesta, a samim tim i veće plate, kao i bolji razvoj turizma.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • mihailovic

  5. jul 2023 | 10:14

  da bi albanska teroristicka OVK brze stigla u centralnu Srbiju. Van razuma kad se zna da Albanija je neprijateljska zemlja prema Srbiji koja ima pretenzije na otimanje teritorija drzave Srbije.

  10
  0

  Podelite komentar

 • Eur: <% exchange.eur %>
 • Usd: <% exchange.usd %>