• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Milioner radnicima poklonio svoju moćnu kompaniju: Potez nemačkog modnog magnata oduševio svet

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zaposleni sada imaju priliku da aktivno učestvuju u uspehu kompanije i da koriste svoja glasačka prava kako bi odredili kako će se profit koristiti

  • 1
Odeća vešalice garderoba Foto: Pixabay.com

Modni car i milioner iz Nemačke Helmut Šloterer dao je vredan poklon svojim radnicima. Naime, on je njima ostavio celu kompaniju. 

Retko koji šef je ovako velikodušan. Modna kompanija Mark Cain iz Bodelshausena, ubuduće će pripadati zaposlenim.

Kako je objavljeno, bogati osnivač Helmut Šhloterer preneo je svoje akcije na zaposlene, kako bi se vrednosti firme očuvale i u budućnosti. Fabrika proizvodi žensku odeću i izvozi je u nekoliko desetina zemalja, piše Fenix magazin.

U 2020. godini imala je prodaju od oko 200 miliona evra širom sveta. Šloterer je vodio kompaniju više od 50 godina, pišu nemački mediji.

Zaposleni sada imaju priliku da aktivno učestvuju u uspehu kompanije i da koriste svoja glasačka prava kako bi odredili kako će se profit koristiti. Radničkom fondacijom upravlja radničko veće koje čine svi aktivni rukovodioci.

- Više od svega važno mi je osigurati da Mark Cain dospe u prave ruke. Prodaja kompanije nikada nije bila opcija za mene, a budući da moja žena i ja nemamo decu, odlučio sam da osnujem fondaciju kako bi kompanija nastavila da radi - objasnio je Šloterer.

Multimilioner ovaj poslovni potez može sebi da priušti. Godine 2019, magazin Forbs procenio je njegovo bogatstvo na oko 200 miliona evra, a njegova imovina će pripasti privatnoj fondaciji.

(Telegraf Biznis)

Video: Sankcije su ih ojadile za milijarde ali to njima ne smeta: Deset najbogatijih ruskih oligarha

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>