• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako u ovoj državi vozite presporo, preti vam kazna od 20 evra: Zabranjeno je ometati druge vozače

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema Zakonu o saobraćaju, auto-putem mogu da saobraćaju samo ona vozila koja zbog svojih performansi mogu da voze brže od 60 kilometara na sat

  • 3
Vožnja automobila Foto: Pixabay

Pojam "minimalna brzina" ne postoji u nemačkom Zakonu o saobraćaju, ali postoji propis prema kojem se vozila koja ne mogu razviti brzinu kretanja veću od 60 kilometara na sat ne smju kretati auto-putem.

- Bez valjanog razloga, motorna vozila ne smeju voziti toliko sporo da ometaju tok saobraćaja. Vozač mora voziti unutar okvira lokalnog ograničenja brzine na takav način da doprinosi protoku saobraćaja. Granica spore vožnje je zato tamo gde su drugi njom namerno ometani, odgovor je ADAC-a za sve one koji se pitaju koja je najmanja dozvoljena brzina vožnje na auto-putu u Nemačkoj.

Naime, prema Zakonu o saobraćaju, auto-putem mogu da saobraćaju samo ona vozila koja zbog svojih performansi mogu da voze brže od 60 kilometara na sat.

Svatko ko namerno ometa druga vozila sporom vožnjom može biti kažnjen sa 20 evra.

Propisi o saobraćaju nalažu da brzinu treba prilagoditi okolnostima, uključujući stanje puta, stanje u saobraćaju i vremenske prilike.

Lične veštine vozača takođe igraju ulogu: na primer, vozač početnik može voziti opreznije i sporije. Kao drugi mogući razlog male brzine ADAC navodi i velike i teške transporte i starije automobile sa malom snagom motora.

(Telegraf Biznis)

Video: Kadrovi iz vazduha koji oduzimaju dah i vožnja na završenoj obilaznici oko Beograda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    7. jul 2023 | 09:32

    Treba oduzimati auto za nasilničku vožnju koja se ponavlja , kao i blokiranje vozilom autoputa, i to je nasilje...

  • PECA

    7. jul 2023 | 09:53

    Ali zato kod nas mogu i zaprežna vozila bez problema.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>