• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemačka kompanija nudi 150.000 evra, ne morate da radite: Potrebna joj je samo jedna važna informacija

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otprilike 100.000 litara dezinficijensa i komponenti za dezinfekciju nestalo je 2020. godine iz pogona u Velbertu i Dortmund-Lindenhorstu

  • 0
lisice, novac Foto: Freepik

Kompanija Hemproks iz nemačke savezne države Severne Rajne-Vestfalije traži svedoke krađe i nudi nagradu od 150.000 evra. Kompanija proizvodi sredstva za higijenu i dezinfekciju u svojim pogonima u Velbertu i Dortmundu, a spremna je da potroši veliki novac da bi pronašla svedoke krađe u Dortmundu.

Kako navode nemački mediji, kompanija Hemproks ponudila je nagradu od 150.000 evra za korisnu informaciju o krađi dezinficijensa koja se dogodila 2020. godine.

Otprilike 100.000 litara dezinficijensa marke Monerablue i komponenti za dezinfekciju nestalo je 2020. godine iz pogona u Velbertu i Dortmund-Lindenhorstu, piše Fenix portal. 

Firma je zbog toga pretrpela gubitak od 570.000 evra, javljaju nemački mediji pozivajući se na reči direktora.

Usred pandemije koronavirusa, dezinficijensi su bili roba kojom se mnogo trgovalo, često je rasprodana i skuplja nego ikad pre.

Trenutno je još uvek potpuno nejasno ko bi mogao stajati iza krađe. Ali, u kompaniji pretpostavljaju da je reč o “više počinitelja”.

U početku su sumnjali da su zaposleni "lažnim manipulacijama proneverili oko 100.000 litara dezinficijensa", navode nemački mediji.

Na kraju, međutim, optužbe nisu bile održive i zločin se nije mogao dokazati, pogotovo zato što je jedan zaposleni povukao svoje svedočenje iako je bio ključni svedok. Istraga je isprva obustavljena.

Sada kompanija ponovno želi doći do počinitelja i i traži pomoć putem oglasa: "Oglasom se traže dalji svedoci iz Ruhrskog područja i cele zemlje koji mogu doprineti razjašnjenju slučaja i eventualno mogu otkriti informacije o tome gde se nalazi ostatak ukradene robe".

Ako informacija dovede do osude počinitelja, kompanija obećava nagradu od 150.000 evra.

(Telegraf Biznis)

Video: Prinosi pšenice i ječma slabiji nego lane, ali imaćemo dovoljno žita

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>