• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Direktori su pod stresom: Polovina se opija, a druga polovina je na lekovima protiv bolova

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Polovina ispitanika APN-a sebe je identifikovala kao alkoholičare, odnosno one koji piju između tri i sedam alkoholnih pića dnevno

  • 1
Pijanac, Pijan čovek, alkohol Foto: Shutterstock

Mnogi ljudi biraju tehnološke firme želeći da rade u brzom, inovativnom polju, a držanje visokih položaja u ovakvim kompanijama može izgledati kao zavidna pozicija. Ali, Silicijumsku dolinu i tehnološku industriju nedavno su zadesile nemirne vode, sa dugačkom listom otpuštanja, pa se mnogi lideri koji rade u tehnološkoj sferi okreću alkoholu i supstancama kako bi se izborili sa visokim stresom i neizvesnošću svog posla.

All Points North, centar za lečenje zavisnosti u Koloradu, objavio je izveštaj u kojem se ispituju rezultati istraživanja koje je sproveo Censusvide među više od 500 tehnoloških rukovodilaca koji rade u firmama sa preko 1.000 zaposlenih.

Istraživanje pod nazivom "Izveštaj o mentalnom zdravlju u tehnologiji za 2023" je sprovedeno između 27. aprila 2023. i 15. maja 2023. Rezultati su pokazali visoke stope teške upotrebe alkohola, upotrebe i zloupotrebe supstanci, kao i loše mentalno zdravlje među tehničkim rukovodiocima, piše Business insider.

Mnogi tehnološki lideri su takođe izjavili da su zabrinuti za budućnost svojih karijera - i da li će imati posao ili ne. Otpuštanja i porast veštačke inteligencije čine da se neki rukovodioci osećaju nesigurno na svojim pozicijama, pokazalo je istraživanje. Izveštaj APN-a je pokazao da 77 odsto rukovodilaca kaže da su otpuštanja negativno uticala na njihovo mentalno zdravlje, a 74 odsto brine da će poboljšanja u veštačkoj inteligenciji učiniti njihove pozicije zastarelim.

loš šef Foto: Shutterstock

Uz dugoročne strahove od gubitka posla, neki tehnološki rukovodioci su prijavili da se bore iz dana u dan. Dugi radni sati i visoki nivoi stresa dovode do toga da se rukovodioci okreću upotrebi supstanci. Prema istraživanju, 45 odsto anketiranih rukovodilaca je izjavilo da koristi lekove protiv bolova poput kodeina, oksitocina i vikodina.

Upotreba stimulansa i tableta za spavanje je takođe uobičajena, sa 34 odsto učestalosti. Pored kontrolisanih supstanci, tehnološki rukovodioci su prijavili i tešku upotrebu alkohola. Polovina ispitanika APN-a sebe je identifikovala kao alkoholičare, odnosno one koji piju između tri i sedam alkoholnih pića dnevno, a 51 odsto ispitanika navodi da su pušili cigarete ili nikotinske proizvode u poslednja tri meseca.

Tokom pandemije, generalni direktori su zabeležili visoku stopu fluktuacije zbog sagorevanja, izvestio je Insajder u julu 2022. godine. Tokom prvog tromesečja 2022. godine, fluktuacija generalnih direktora je porasla na 29 odsto.

(Telegraf Biznis)

Video: Vučić: Kupovinu Prve banke je demantovala i Poštanska štedionica

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sloba

    10. jul 2023 | 18:33

    Pa kad se opija predsednik države- što se ne bi opijali i direktori!? Imaju divan primer...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>