• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kljajićevo dobija nov lokalni put i kanalizaciju na koju čeka decenijama: Vesić obišao radove

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kljajićevo se nalazi na trasi buduće brze saobraćajnice, čija izgradnja počinje ove godine, od Bačkog brega, do Nakova i Srpske Crnje

  • 2
Ministar Vesić, Kljajićevo Foto: MGSI

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je radove na rekonstrukciju lokalnog puta Kljajićevo-Bački Sokolac, kod Sombora, i poručio žiteljima Kljajićeva da će njihovo mesto, uz obnovu lokalnog puta i izgradnju brze saobraćajnice, kao i kanalizacije, posle decenija čekanja doživeti veliki napredak.

Put Kljajićevo-Bački Sokolac dug je oko 20 kilometara, a radovi na rekonstrukciji su počeli na prvih 6,5 kilometara, od Kljajićeva do Telečke.

- To je važan put za žitelje oba mesta, jer će im značajno olakšati život. Još 14 kilometara, sve do Bačkog Sokolca, uradićemo u naredne dve godine. U narednim nedeljama počećemo da obnavljamo još sedam kilometara puta od Bačkog Sokolca do Bačke Topole - precizirao je Vesić.

Naveo je da se u tom kraju Vojvodine planira obnova kompletne mreže lokalnih puteva, kako bi zaista svi koji tamo žive imali dobru vezu sa brzim saobraćajnicama i auto-putem i samim tim veći životni komfor.

Vesić je istakao i da u Kljajićevu ove godine počinju radovi na izgradnji kanalizacije, u okviru projekta “Čista Srbija”, kao deo kanalizacione mreže koja se uvodi u opštini Sombor.

- Tako će Kljajićevo, sa više od 4.000 žitelja, konačno dobiti kanalizaciju, koju su dugo priželjkivali, a nisu verovali da će to ikada biti završeno - napomenuo je ministar.

Ministar Vesić, Kljajićevo Foto: MGSI

Podsetio je da se Kljajićevo nalazi na trasi buduće brze saobraćajnice, čija izgradnja počinje ove godine, od Bačkog brega, na granici sa Mađarskom, do Nakova i Srpske Crnje na granici Srbije i Rumunije.

- Ovde će biti izgrađena petlja Kljajićevo i meštani će zaista dobro povezani sa tim brzim putem. I ne samo Kljajićevo, već će i Telečka i Bačka Topola, i sva okolna mesta, na taj način dobiti najbržu vezi između dva auto-puta. Time pokazujemo da su nam najvažniji ludi i njihov životni komfor - rekao je Vesić.

Dodao je da je politika predsednika Aleksandra Vučića upravo politika ravnomernog razvoja Srbije.

- Razvijamo svaki deo Srbije. Gradimo puteve, i to ne samo auto-puteve i brze saobraćajnice, već sve više pažnje usmeravamo na magistralne i regionalne, lokalne puteve. Ovo je dokaz šta znači kada se vodi računa o svkom delu Srbije i, ovde, u razgovoru sa ljudima, vidi se koliko sve to znači za sve njih - rekao je Vesić i podsetio da je i predsednik Vučić govorio o potrebi da se svi lokalni putevi obnove.

Radove na rekonstrukciji puta Kljajićevo – Telečka, sa ministrom Vesićem su obišli pomoćnik za drumski transport, puteve i bezbednost saobraćaja Miroslav Alempić, pomoćnik direktora “Puteva Srbije” Ivan Tejić, te gradonačelnik Sombora Antionio Ratković.

(Telegraf Biznis)

Video: Tri meseca prakse u preduzećima Ministarstva građevinarstva za 30 studenata

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V HAN

    10. jul 2023 | 16:25

    Ako se nešto j Srbiji gradi to je severnije od Niša a južnije kao da nije srpsko.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>