• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za trodnevno putovanje 3.140 dolara: Jedan od najluksuznijih vozova vraća se na šine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cena od 3.410 dolara po osobi za trodnevno putovanje, uključuje sve obroke, pića i planirane aktivnosti

  • 0
The Eastern & Oriental Express, voz Foto: Shutterstock

Voz Eastern & Oriental Ekpress vraća se na šine u februaru 2024. godine, kažu u luksuznoj turističkoj kompaniji Belmond.

Putnički voz, koji se dugo smatrao jednom od najluksuznijih železničkih vožnji u Aziji, počeo je sa radom 1993. godine, povezujući Bangkok sa Singapurom. Prestao je da radi 2020. godine, na početku pandemije.

Eastern & Oriental se vraća sa 15 vagona, uključujući dva vagona restorana, jedan vagon sa klavirom i vagon za posmatranje na otvorenom. Osam vagona za spavanje imaće tri kategorije kabina - Pullman, State i Presidential - svi sa klima-uređajima i sopstvenim kupatilima.

Rezervacije za 2024. godinu otvorene su po cenama od 3.410 dolara po osobi za trodnevno putovanje, koje uključuje sve obroke, pića i planirane aktivnosti.

Trebalo bi da se pokrenu dva sezonska putovanja, oba bi polazila iz Singapura i putovala do Malezije.

The Eastern & Oriental Express, voz Foto: Shutterstock

"Esencija Malezije" će trajati od novembra do februara. Proći će kroz Kuala Lumpur, sa pogledom na kule bliznakinje Petronas, nekada najviše zgrade na svetu, pre nego što krene ka popularnim ostrvima Langkavi i Penang duž zapadne Malezije. Gosti mogu da rone u morskom parku Palau Paiar, pohađaju kurs kuvanja Peranakan i iskuse "mesta svetske baštine UNESKO-a, živahnu uličnu umetnost i uzbudljivu scenu hrane" u gradu Džordžtaun, navodi se u saopštenju.

Od marta do oktobra, putnici mogu da se ukrcaju na rutu "Divlja Malezija". Zaustavlja se duž istočne strane Malezije kako bi istražio prašume Nacionalnog parka Taman Negara, pre nego što se uputi u Penang.

Istočni i orijentalni ekspres se kolokvijalno naziva "Orijent ekspresom" jugoistočne Azije, podsećajući na istorijski voz koji je povezivao Pariz i Istanbul počev od kasnog 19. veka. Međutim, i druge železničke usluge koriste taj nadimak, uključujući i onu koju vodi Belmond.

(Telegraf Biznis)

Video: Ušli smo u superbrzi voz u Kini koji ide 306km na sat: Prelazi 1000km za 4 sata

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>