• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zašto hoteli ostavljaju čokoladice na jastucima gostiju i kakve veze sa tim običajem ima Keri Grant?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema rečima stručnjaka za putovanja, poreklo ove tradicije dolazi iz američkog grada Sent Luisa

  • 0
Hotel, jastuk Foto: Shutterstock

Svako ko je jednom boravio u nekom hotelu, upoznat je sa praksom da hotelijeri za goste ostavljaju čokoladice na jastuku, ali je malo ko pomislio ikada odakle dolazi ovaj običaj. Kažu da je glavnu ulogu u ovoj tradiciji odigrala holivudska zvezda Keri Grant.

Jeste li ikada ušli u hotelsku sobu i pronašli mali komad čokolade na svom jastuku? Ova šarmantna tradicija je popularna u hotelima širom sveta. Ali odakle dolazi ovaj sladak gest i šta se krije iza njega?

Pitate se mogu li se čokoladice na jastuku pronaći u svakom hotelu ili je to samo praksa u skupim luksuznim hotelima? Istina je da ovaj gest nije ograničen samo na luksuzne hotele. Sama prisutnost čokoladica na jastuku nije pouzdan pokazatelj kvalitete hotela, navode nemački mediji.

Prema rečima stručnjaka za putovanja, poreklo ove tradicije dolazi iz američkog grada Sent Luisa. Pedesetih godina prošlog veka zvezda Keti Grant rezervirao je penthaus apartman u luksuznom hotelu Sent Luisa, piše portal Fenix. 

Poznati glumac u hotelu je potajno upoznao ljubavnicu. Prema legendi, on je od dnevne sobe do svog jastuka poslagao čokoladice.

Direktor hotela primetio je ovaj romantični gest atraktivne holivudske zvezde i prihvatio je kao toplu dobrodošlicu gostima hotela. Drugi hoteli u SAD-u i širom sveta sledili su njihov primer, stvarajući tradiciju koja traje do danas.

Zanimljivo je da je ovaj gest dobrodošlice privremeno ukinut u hotelu Mejfer, iz kog je i potekao, ali je vraćen nakon što ga je 2014. godine kupio Meriot i preimenovao u Magnolija Sent Luis.

Dakle, sledeći put kada pronađete komadić čokolade na svom krevetu u hotelu, znaćete da iza ovog slatkog iznenađenja stoji fascinantna priča.

(Telegraf Biznis)

Video: Kako godine rada u hotelijerstvu utiču na život i porodicu?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>