• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zbog loše recenzije u ovoj zemlji možete da odete u zatvor: Ova rečenica nije šala

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sledeći put kad pomislite o ostavljanju loše recenzije, proverite zakon zemlje

  • 0
Bangkok, Tajland Foto: Pixabay/simon

Svi smo se barem jednom našli u ovoj situaciji. Bilo da u apartmanu nismo imali toplu vodu, krevet je bio neudoban ili je pak "100 metara udaljenosti od plaže" isključivo mereno vazdušnom linijom.

Logično, u ruke uzimate telefon kako biste upozorili i druge turiste, ali to ne želite da uradite ako ste i u državi u jugoistočnoj Aziji. Naime, na Tajlandu vas negativna recenzija može dovesti u ozbiljnu nevolju, pa čak i rezultirati zatvorom. To svakako ne želite.

Tako da, ostavljanje recenzije ostavite za povratak u matičnu zemlju i pročitajte ovaj tekst do kraja.

"Tajland ne dozvoljava negativne recenzije...", logičan sled misli bi bio "Kako to mislite?!". Ali to zaista jeste tako.

Ovaj post postavljen je na Reddit-u, a ubrzo je postao viralan, te su ljudi počeli da objašnjavaju svoja isksutva sa recenzijama i kako su im se vrlo brzo obile o glavu.

"Tajland ima smešne zakone o kleveti, sve je u tome da se ne izgubi obraz čak i ako je ono što govorite istina", rekao je jedan od korisnika.

Bilo da želte da poverujete korisniku Reddit-a ili ne, morate biti oprezni sa recenzijama hotela na Tajlandu navodi escape.com.

Naime, važno je znati da je kleveta krivično delo na Tajlandu i da vas može odvesti u zatvor na dve godine, zajedno sa kaznom od 5.200 evra.

Gardijan je ranije preneo da su "grupe za ljudska prava odavno upozoravale da je zakon drakonski i da je zloupotrebljen da bi se ućutkali aktivisti i novinari", dodajući da "za razliku od mnogih drugih zemalja, na istinu se ne može automatski oslanjati kao na odbranu".

Iskustvo jedne turistkinje od prošle godine samo je jedan u nizu slučajeva koji su mogli da se završe loše.

Naime, kako je preneo Vajs, odmaralište u kojem je odsela tražilo je 50.000 tajlandskih bata (oko 1.300 evra) po danu i 3 miliona bata (oko 78.000 evra) za štetu ukoliko ne obriše lošu recenziju na Agodi.

(Telegraf Biznis)

Video: Kako godine rada u hotelijerstvu utiču na život i porodicu?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>