• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grad Leskovac traži investitore koji bi zaposlili radnike Džinsija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gradonačelnik Goran Cvetanović je dodao da će država i grad dati svoj maksimum da Džinsi isplati sve obaveze prema radnicima

  • 0
šivenje Foto: Pixabay

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović razgovarao je juče sa radnicima kompanije Džinsi koji su se okupili ispred sedišta grada Leskovca, a kasnije i sa svim zaposlenima koji su želeli da razgovaraju, kao i sa predstavnikom kompanije Jasinom Denizom, objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu.

Sa Denizom se razgovaralo o trenutnom stanju u fabrici i nekadašnjem objektu Sintetika koji je u vlasništvu grada Leskovca, kao i postupku rešavanja ugovornih obaveza između grada i kompanije Džinsi sa akcentom na zaštiti prava radnika, naročito na isplati svih obaveza prema radnicima.

Na sastanku sa radnicima Cvetanović je, kako se navodi na sajtu, istakao da grad Leskovac, nastoji da situaciju u koju su se trenutno našli radnici Džinsija reši na najpovoljniji način, dovođenjem novih potencijalnih investitora koji će zaposliti radnike i uzeti objekat Sintetike u zakup, gde će se nastaviti privredna delatnost.

Dodao je da će država i grad dati svoj maksimum da Džinsi isplati sve obaveze prema radnicima.

Naredni sastanak između predstavnika lokalne samouprave i radnika kompanije Džinsi biće održan u utorak, kada će radnici biti obavešteni o toku rešavanja problema kompanije Džinsi i pregovora sa potencijalnim investitorima.

Podsetimo, rukovodstvo turske fabrike Džinsi uputilo je 4. jula svim radnicima cirkularno pismo u kome im saopštavaju da ta tekstilna fabrika odlazi u likvidaciju.

(Telegraf Biznis)

Video: Vučić na događaju, posao za 1.000 ljudi: Otvorena fabrika "Hansgrohe" u Valjevu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>