• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

U obližnoj zemlji se bore za svakog radnika: Plate ne idu ispod 1.300 evra, a nude i niz pogodnosti

Vreme čitanja: oko 2 min.

Plata se razlikuje u zavisnosti od kvalifikacije i struke, ali ne ide ispod 1.300 evra

  • 1
Slovenija mapa Foto: Shutterstock

Da Sloveniji nedostaje radnika, pokazuje veliki broj oglasa za posao. Najtraženiji su vozači i zanatlije, ali ponude ima i za druga zanimanja. Uslovi su minimalni, a najniža plata iznosi 1.300 evra.

Najčešće se radi pet dana nedeljno po osam sati. Prekovremeni rad se obavezno dodatno plaća, a na nekim su poslovima osigurani su i topli obrok, prevoz i plaćen smeštaj.

Na primer, početna plata za rudarskog radnika je 1.500 evra, a prekovremeni rad se dodatno plaća, navodi se u jednom oglasu. Poslodavac navodi da dodatno plaća i topli obrok i prevoz na posao, i da će osigurati radne i boravišne dozvole. Od potrebnih kvalifikacija poslodavac navodi da je radno iskustvo poželjno, ali nije neophodno i da je potrebna odgovornost i ozbiljnost u radu.

Traže se i radnici u proizvodnoj traci, za što se nudi 1.700 evra za 40 sati rada nedeljno u tri smene, a prekovremen rad se dodatno plaća. Poslodavac također navodi da pokriva troškova za izradu radnih papira i vize i da daje dodatne stimulacije, nagrade i regres od 2.000 evra. Navode se i dodatne pogodnosti za zaposlene, kao i pomoć pri pronalasku smeštaja. Od kvalifikacija se traži radno iskustvo, adekvatno obrazovanje, vozačka dozvola B kategorije i spremnost na rad, usavršavanje i napredovanje, piše Blic.rs.

Autolakirer u Sloveniji može zaraditi platu do 1.800 evra, a to kako se navodi u opisu oglasa za posao zavisi od iskustva i znanja radnika. Plata je za radno vreme od 7,5 sati za pet radnih dana, a dodatno se plaća prekovremeni rad.

Poslodavac pokriva i izradu radnih papira i vize, a dodatno se plaća i hrana i putni trošak i postoji mogućnost upotrebe službenog vozila. Potrebne kvalifikacije za obavljanje ovog posla su obavezno radno iskustvo od tri do pet godina, spremnost na rad na terenu i ozbiljnost, odgovornost i samostalnost.

Za poziciju automehaničara poslodavac u Sloveniji nudi platu od 1.500 do 2.000 evra. Od kandidata se očekuje da zna posao, da je odgovoran, tačan i snalažljiv, da ima iskustvo od najmanje tri godine i vozačku dozvolu B kategorije.

Za vozača u Sloveniji nudi se plata od 1.300 do 2.500 evra. Uslovi za posao su vozačka dozvola, razumevanje slovenačkog, srpskog i hrvatskog i potvrda o nekažnjavanju. Pored redovne plate, navodi se da postoji mogućnost bonusa prema učinku, a i napredovanje. Firma u ovom slučaju nudi pomoć u iznajmljivanju kuće, kako finansijsku, tako i logističku.

Osim toga, u Sloveniji se traže prodavci, medicinske sestre, kuvari, konobari itd. Plata se razlikuje u zavisnosti od kvalifikacije i struke, ali ne ide ispod 1.300 evra.

(Telegraf Biznis)

Video: Vučić na događaju, posao za 1.000 ljudi: Otvorena fabrika "Hansgrohe" u Valjevu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perke

    14. jul 2023 | 09:23

    Autolakirer kod nas zaradi 1000 i to sa pola gasa... plus, u svojoj je kici, rezije minimalne, sa. svojom porodicom i bližnjima.. kakvi su ovo clanci? Tetka na kiosku ubije 500 evra u svakom vecem gradu Srbije

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>